- Berichten
- 231
Al sinds ik aan het BBQ-en ben had ik de wens om een keer in de sneeuw te BBQ-en! Vandaag, 07-02-2021, ging die wens dan ook in. Ik hield het weerbericht goed bij, en zorgde dat ik zaterdag al alles in huis had. Deze keer geen eigen verzinsel, op inet maar wat inspiratie zoeken. En daar kwam ik de Winterburger tegen van Jord. Een winterburger die hij voor zijn programma BBQ-street had klaargemaakt. En ik dacht, oké rookworst en zuurkool, is dat wel wat. Een broodje belegd met mosterdmayo, uienchutney met rookworst, daarop de runderburger met gruyerekaas en afgetopt met warme zuurkool. De gok maar gewaagd....
Vanmorgen de burgers gemaakt. Niet zoals Jord in zijn recept heeft staan, een mix van brisket en picanha. Maar goed rundergehakt van de plaatselijke slager. Het gehakt wat verrijkt met wat gerookte en gewone paprikapoeder, uienpoeder, knoflookgranulaat, mosterd, wocestershiresaus, peper en zout. Twee stuks van 200gr en twee stuks van 150gr burgers gemaakt. Die konden zo lekker opstijven in de koelkast. Terwijl ik met het gezin van de sneeuw gingen genieten.
Rond vier uur heb ik de Q aangestoken, rustig begonnen met de temperatuur. Je wilt toch niet dat je keramiek ermee ophoudt.
Voor de uienchutney heb ik 5 grote uien grof gesneden. De skillet op het gas, boter laten smelten en de uien erbij. Nadat ze beetje begonnen te kleuren heb er alufolie erop gelegd en zo lekker laten stomen. Even later wat bruine basterdsuiker erbij voor de karamelisatie. Opgepast dat de skillet niet te heet werd, want dat zou zonde zijn.
De zuurkool heb ik eerst even goed gespoeld, men wat stinkt dat toch als dat openmaakt. In een pan mosterdzaad, jeneverbessen en 2 laurierblaadjes geroosterd. Let hier mee op, mosterdzaad is net popcorn, hahahaha. Hierna klontje boter erbij en even laten smelten. Vervolgens de zuurkool en witte wijn erbij. Dit even aan de kook brengen en vooral regelmatig roeren.
Voor de mosterdmayosaus hebik 4 eetlepels mayo genomen, 1 eetlepel grove mosterd, 1 theelepel djion, eetlepel honing en wat peper en zout. Dit goed mengen.
En kan je zeggen dit is een best burgersausje.
Voordat de burgers erop gingen, hebik eerst even de broodjes geroosterd. Na het roosteren de burgers erop, waarna ik de doorgesneden rookworst erbij gelegd heb.
Tegen het einde de kaas erop. Hier en daar zag wat buren gluren en een enkeling met een duim omhoog.
Toen de broodjes opgebouwd en natuurlijk het belangrijkste lekker opvreten. Want men wat was dit lekker. Echt ik had er een hard hoofd in.
En misschien komt doordat we 3 uur in de sneeuw buiten gebanjerd hebben. Maar het klopte gewoon. Uiteraard had ik er een lekker biertje bij...
Vanmorgen de burgers gemaakt. Niet zoals Jord in zijn recept heeft staan, een mix van brisket en picanha. Maar goed rundergehakt van de plaatselijke slager. Het gehakt wat verrijkt met wat gerookte en gewone paprikapoeder, uienpoeder, knoflookgranulaat, mosterd, wocestershiresaus, peper en zout. Twee stuks van 200gr en twee stuks van 150gr burgers gemaakt. Die konden zo lekker opstijven in de koelkast. Terwijl ik met het gezin van de sneeuw gingen genieten.
Rond vier uur heb ik de Q aangestoken, rustig begonnen met de temperatuur. Je wilt toch niet dat je keramiek ermee ophoudt.


Voor de uienchutney heb ik 5 grote uien grof gesneden. De skillet op het gas, boter laten smelten en de uien erbij. Nadat ze beetje begonnen te kleuren heb er alufolie erop gelegd en zo lekker laten stomen. Even later wat bruine basterdsuiker erbij voor de karamelisatie. Opgepast dat de skillet niet te heet werd, want dat zou zonde zijn.

De zuurkool heb ik eerst even goed gespoeld, men wat stinkt dat toch als dat openmaakt. In een pan mosterdzaad, jeneverbessen en 2 laurierblaadjes geroosterd. Let hier mee op, mosterdzaad is net popcorn, hahahaha. Hierna klontje boter erbij en even laten smelten. Vervolgens de zuurkool en witte wijn erbij. Dit even aan de kook brengen en vooral regelmatig roeren.

Voor de mosterdmayosaus hebik 4 eetlepels mayo genomen, 1 eetlepel grove mosterd, 1 theelepel djion, eetlepel honing en wat peper en zout. Dit goed mengen.
En kan je zeggen dit is een best burgersausje.

Voordat de burgers erop gingen, hebik eerst even de broodjes geroosterd. Na het roosteren de burgers erop, waarna ik de doorgesneden rookworst erbij gelegd heb.
Tegen het einde de kaas erop. Hier en daar zag wat buren gluren en een enkeling met een duim omhoog.




Toen de broodjes opgebouwd en natuurlijk het belangrijkste lekker opvreten. Want men wat was dit lekker. Echt ik had er een hard hoofd in.
En misschien komt doordat we 3 uur in de sneeuw buiten gebanjerd hebben. Maar het klopte gewoon. Uiteraard had ik er een lekker biertje bij...


