Gister was het dan eindelijk zo ver, na 2 weken te hebben uitgekeken naar deze dag begonnen aan het diner voor mijn verjaardag. Na de eerste zomer met de Kamado Joe genoeg geoefend te hebben, was het zover. Het idee was om een plank te maken met een broodje pulled pork, een broodje dubbele smash burger en een stukje spare-rib. Sowieso al een uitdaging maar ook gelijk voor 8 (ja je las het goed, acht!) personen. Vrijdagavond begonnen met de voorbereidingen, kruiden en injecteren van de varkensschouder en de ribs.
Op tijd naar bed en zaterdagochtend om half 8 de kamado aangestoken, opstoken tot 110~ graden en snel de pulled pork erop. Nog even kort in bed gelegen, snel de champignonsoep voorbereid, de pulled pork ingesmeerd met saus en rond 1 uur de spare-ribs erop. Paste allemaal maar net, maar door het spare-rib rek die notabene vrijdag was aangekomen ging het:
Wat een heerlijke geur hing er al in de tuin, kan nu al niet meer wachten, maar we moeten nog ff. In de tussentijd verder met het toetje, en daarna meteen door met het inpakken van de spare-ribs en de pulled pork. Rond 5 uur ging de pulled pork eraf, snel inpakken, spare-ribs uit de folie en insmeren voor de perfecte bark.
Snel ff opfrissen, tafel mooi opmaken voordat iedereen om 6 uur komt… stress!
De gasten kwamen langzaam binnen, ondertussen om de 20 min de ribs in blijven smeren en rond 7 uur aan het voorgerecht. Soep smaakte goed maar toen kwam het moment waar ik al 2 weken naar uit keek.
Pulled pork getrokken, kort in de oven om warm te houden, spare-ribs eraf, ook erbij in de oven. Bbq opstoken naar 200 graden, broodjes kort grillen om ze knapperig te maken en m’n vriendin van en tevens souschef begon met de opmaak. Friet snel in de airfryer en begonnen aan de smashburgers. Het was hard werken maar het resultaat mocht er zijn. Het is lang geleden dat het stil was aan de tafel, maar wat een sensatie. Echt top, het was veel werk maar iedere seconde was het waard, ik zou het elke bbq fanaat aanraden!
Op tijd naar bed en zaterdagochtend om half 8 de kamado aangestoken, opstoken tot 110~ graden en snel de pulled pork erop. Nog even kort in bed gelegen, snel de champignonsoep voorbereid, de pulled pork ingesmeerd met saus en rond 1 uur de spare-ribs erop. Paste allemaal maar net, maar door het spare-rib rek die notabene vrijdag was aangekomen ging het:
Wat een heerlijke geur hing er al in de tuin, kan nu al niet meer wachten, maar we moeten nog ff. In de tussentijd verder met het toetje, en daarna meteen door met het inpakken van de spare-ribs en de pulled pork. Rond 5 uur ging de pulled pork eraf, snel inpakken, spare-ribs uit de folie en insmeren voor de perfecte bark.
Snel ff opfrissen, tafel mooi opmaken voordat iedereen om 6 uur komt… stress!
De gasten kwamen langzaam binnen, ondertussen om de 20 min de ribs in blijven smeren en rond 7 uur aan het voorgerecht. Soep smaakte goed maar toen kwam het moment waar ik al 2 weken naar uit keek.
Pulled pork getrokken, kort in de oven om warm te houden, spare-ribs eraf, ook erbij in de oven. Bbq opstoken naar 200 graden, broodjes kort grillen om ze knapperig te maken en m’n vriendin van en tevens souschef begon met de opmaak. Friet snel in de airfryer en begonnen aan de smashburgers. Het was hard werken maar het resultaat mocht er zijn. Het is lang geleden dat het stil was aan de tafel, maar wat een sensatie. Echt top, het was veel werk maar iedere seconde was het waard, ik zou het elke bbq fanaat aanraden!