BasBQ
Beef en Steak

De spijker mag niet leeg blijven

structor zei:
ReneR zei:
En dennentakken....waar zitten die ook alweer aan :)
(Lang leve kerstmis)
Oei dat is spelen met vuur Rene, ik zie mevrouw R. al achter je aan rennen met een deegroller nadat ze erachter is gekomen dat alleen de stam van de kerstboom nog staat =))
Een vrouw van deze tijd heeft geen deegroller meer Emiel, die gooit gewoon een draaiende Kitchenaid naar  je hoofd.
En we dwalen weer af.....
 
Kan niet wachten op de nieuwjaarsreceptie!
 
Tweede kerstdag was het zover.
Het hammetje kon in de rook.
Eerst de voorbereid met de bekende "ring of fire"
DSC03059.jpg

Hammetje erop
DSC03061.jpg

Eind van de dag er af gehaald om aan de spijker te hangen
Vleeskant
DSC03066.jpg

Vetkant
DSC03064.jpg

Tijdens het roken was de temperatuur toch wat te hoog opgelopen.
Of dit nog gevolgen heeft zie ik 12 januari wel
Tot die tijd blijft hij aan de spijker hangen.
 
Hier ook erg nieuwschierig.
Maar goed dat ie niet hier hangt, want ik vraag mij toch wel ernstig af oftie de spijker wel gehaald zou hebben  :D
(zo lekker ziet ie er nu al uit)

Mac
 
Nog 2 dagen........ dan is het 12 januari en tijd om de ham aan te snijden Bert, ben benieuwd!

Bij mij hangt de ham (lende van 1.5 kg) sinds 30 december aan de spijker, volgens de receptuur en methode zoals Bert hier beschrijft. De Ham begint al in te drogen maar mag nog wel een paar weken hangen.




Ik ben blij dat de ham 160 kilometer ver aan de spijker hangt want het is moeilijk om er niet van te proeven....
 
Inderdaad Fons. Morgen gaat hij de koelkast in, en het mes gaat erin op zondag tijdens de meeting.
Hij is wel veel donkerder als jouw ham maar dat heeft ook met de receptuur van Schwarzwalder te maken.
Als ik de schuur in kom ruikt die helemaal naar de ham.
 
Vandaag is min ham uit de schuur verdwenen. En morgen de heerlijke geur natuurlijk ook :(
Morgen wordt hij tijdens de meeting aangesneden en gekeurd. Ben benieuwd.
Nu eerst 24 uur in de folie in de koelkast.
DSC03147.jpg

Ga maar weer snel een nieuw project verzinnen.
Dit is toch een triest gezicht.
DSC03148.jpg

 
BertM zei:
Heb je hem nog gewogen, voor en na het drogen?

Nee, denk ik eigenlijk nooit aan. Hij weegt nu nog 1434 gram
 
Ziet er mooi uit Bert!
 
Emiel +1. Geniaal idee!
 
Ben benieuwd morgen  :D
 
Dat gaat wel een feest worden zo! :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan