Omdat ik nu toch een spijker in de balk heb zitten en mijn hammetje zijn derde week in gaat.
Heb ik vandaag maar vast weer een plattebil met vetrand meegenomen.
Deze is gepekeld met colorozozout, suiker, jeneverbessen, laurier en zwarte peper. Naar het recept van Helldaddy.
Het is de bedoeling om deze naar een week of 2 te roken met vuren en vers dennenhout. Dit om te kijken of ik de zelfde rooksmaak er aan kan krijgen als aan de echte Schwarzwalderschinken.
Na het roken gaat hij aan de spijker tot 12 januari.
Leek me een leuk project voor de nieuwjaars receptie.
Heb ik vandaag maar vast weer een plattebil met vetrand meegenomen.
Deze is gepekeld met colorozozout, suiker, jeneverbessen, laurier en zwarte peper. Naar het recept van Helldaddy.
Het is de bedoeling om deze naar een week of 2 te roken met vuren en vers dennenhout. Dit om te kijken of ik de zelfde rooksmaak er aan kan krijgen als aan de echte Schwarzwalderschinken.
Na het roken gaat hij aan de spijker tot 12 januari.
Leek me een leuk project voor de nieuwjaars receptie.