BasBQ
Beef en Steak

Cured egg yolks

[quote name="haxquiz" post=157920 timestamp=1415892765]
Gaaf project hoor!
Zelf ook voorzichtig op de to-do list gezet..
[/quote]
Ik zou nog even wachten met die to do....

Of ze hangen nog steeds in de droogkast, of Mac heeft ervan gegeten en is niet meer in staat om het uiteindelijke resultaat te posten  :D


Dan hoop ik dat het nog in de kast hangt.....
 
Ik zou nog even wachten met die to do....

Of ze hangen nog steeds in de droogkast, of Mac heeft ervan gegeten en is niet meer in staat om het uiteindelijke resultaat te posten

Ha ha.

Ik leef gelukkig nog..........maar die eitjes van de foto denk ik niet  :-O
Ik was niet tevreden met het resultaat, en ik vermoed dat dat door het grove zout komt.
2e batch gemaakt, echter nu smaakt de (bruine) suiker te sterk naar iets dropachtigs  :-S

Maar Batch 3 gemaakt (want we geven niet op.......en het is zo gedaan)
Hangen nu reeds 1,5 wk in het kaasdoek en verwacht zelfs iets meer dan 2 weken nodig te hebben voor een bevredigend resultaat.
Wordt dus zeker vervolgd (duurt alleen iets langer)

Mac
 
Ik blijf het volgen. Ben zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.
 
zo, die gaat niet over ??n nacht eggyolks!
 
Het heeft ff geduurd, maar uiteindelijk hebben we dan een bevredigend resultaat.

De laatst batch die ik gemaakt heb is op basis van gewone witte suiker, en uiteraard zout.

Weer 1 weekje in de cure.
Vervolgens 2 weekjes opgehangen in kaasdoek in de koelkast.

15664684640_5c947ee1fe_z.jpg


15826221866_d1d6d7c009_z.jpg


15229770574_0c22cdd09f_z.jpg


En dan moet het natuurlijk nog ergens overheen toch  :)
Bordje pasta maar maken dan  ;)

15664770768_0965a3ec1e_z.jpg


Binnenkort het hele verslag op mijn blog.

Mac

 
Fantastische foto! Voor het eerst dat ik denk, die foto ziet er lekkerder uit dan het gerecht zelf... eidooiertjes als abrikoosjes!
 
Mooi Marcel.
Top gedaan. Mooi resultaat en mooie plaatjes  ;)
 
Knap hoor! Ik blijf dit bijzonder vinden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan