Beef en Steak

Cured egg yolks

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Mac
  • Startdatum Startdatum
Mosseltje zei:
Hier heb ik nog nooit van gehoord.
Wat voor smaak sensatie kan je verwachten wanneer het klaar is?

Ik denk niet dat je van smaaksensatie kan spreken hoor Mosseltje (maar het zal idd ongetwijfeld naar ei smaken  ;) )
Maar het is wel grappig om te doen, en weer eens wat anders.

Mac
 
Geinig project!
 
Mac zei:
Mosseltje zei:
Hier heb ik nog nooit van gehoord.
Wat voor smaak sensatie kan je verwachten wanneer het klaar is?

Ik denk niet dat je van smaaksensatie kan spreken hoor Mosseltje (maar het zal idd ongetwijfeld naar ei smaken  ;) )
Maar het is wel grappig om te doen, en weer eens wat anders.

Mac

Heb het zelfde recept eens geprobeerd met citroen.
Na 3 maanden in het zout waren de citroenen erg intens qua smaak.
Het zout had niet alleen het vocht eruit gehaald maar zeker iets toegevoegd aan de smaak.
Ben benieuwd of dit ook met het ei zal gebeuren.

Heb trouwens het citroen zout bewaard wat weer heerlijk is over vis.
 
Lekker die eieren Camiel. Smaken een beetje als kaas. Al heb je goede en slechte. Zoals overal natuurlijk ;)
 
Zo, ben ik weer (iets later als gepland, maar..........beter laat als nooit)

2 dingen geleerd:
  • Geen grof zout gebruiken
  • Geen suiker gebruiken waar een beetje een smaakje aan zit

Na 1 week in de cure de dooiers uit het zout/ suiker mengsel gehaald, en voorzichtig afgeborsteld.

15437909436_623572c1b6_z.jpg


15274424937_b8faaf4b4a_z.jpg


Mmmm voor mijn beleving hadden ze droger zullen zijn.  :(
Nog maar een weekje terug in de koelkast dan onder wat cure. (ditmaal fijn zout)

15457844311_e28e05c211_z.jpg


15437890446_65563d926c_z.jpg


Nu we dan toch bezig zijn, maar een extra batch gemaakt nu op basis van fijn zout, met suiker.

15457835971_78850145ab_z.jpg


15460969205_841b58f52c_z.jpg


Tijd om de eerste batch weer uit de cure te halen, voor de 2e fase.

15460962725_ffa89fb4ec_z.jpg


15274396527_ecdfa5e4a7_z.jpg


Uit nieuwsgierigheid 1 doorgesneden, en daar kan je goed zien, dat het nog niet helemaal droog is, maar ook, dat doordat ik het grove zout had gebruikt, hier een te dikke laag omheen zit. (dit zou dunner moeten/kunnen zijn lijkt mij)

15457873201_a48df0f1b3_z.jpg


Tijd om in te pakken.

15460663872_3a8af91e53_z.jpg


15460662582_c1f20004be_z.jpg


15274379078_2cff1d25ae_z.jpg


Wordt vervolgt.

Mac
 
Bizar ;)
 
Ziet er leuk uit. Ga ik ook eens proberen.
 
Wederom een mooi project van de droogkastbrigade :)
 
haxquiz zei:
Gaaf project hoor!
Zelf ook voorzichtig op de to-do list gezet..
Ik zou nog even wachten met die to do....

Of ze hangen nog steeds in de droogkast, of Mac heeft ervan gegeten en is niet meer in staat om het uiteindelijke resultaat te posten  :D
 
[quote name="haxquiz" post=157920 timestamp=1415892765]
Gaaf project hoor!
Zelf ook voorzichtig op de to-do list gezet..
[/quote]
Ik zou nog even wachten met die to do....

Of ze hangen nog steeds in de droogkast, of Mac heeft ervan gegeten en is niet meer in staat om het uiteindelijke resultaat te posten  :D


Dan hoop ik dat het nog in de kast hangt.....
 
Ik zou nog even wachten met die to do....

Of ze hangen nog steeds in de droogkast, of Mac heeft ervan gegeten en is niet meer in staat om het uiteindelijke resultaat te posten

Ha ha.

Ik leef gelukkig nog..........maar die eitjes van de foto denk ik niet  :-O
Ik was niet tevreden met het resultaat, en ik vermoed dat dat door het grove zout komt.
2e batch gemaakt, echter nu smaakt de (bruine) suiker te sterk naar iets dropachtigs  :-S

Maar Batch 3 gemaakt (want we geven niet op.......en het is zo gedaan)
Hangen nu reeds 1,5 wk in het kaasdoek en verwacht zelfs iets meer dan 2 weken nodig te hebben voor een bevredigend resultaat.
Wordt dus zeker vervolgd (duurt alleen iets langer)

Mac
 
Ik blijf het volgen. Ben zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.
 
zo, die gaat niet over ??n nacht eggyolks!
 
Terug
Bovenaan Onderaan