Zo, ben ik weer (iets later als gepland, maar..........beter laat als nooit)
2 dingen geleerd:
- Geen grof zout gebruiken
- Geen suiker gebruiken waar een beetje een smaakje aan zit
Na 1 week in de cure de dooiers uit het zout/ suiker mengsel gehaald, en voorzichtig afgeborsteld.
Mmmm voor mijn beleving hadden ze droger zullen zijn.
Nog maar een weekje terug in de koelkast dan onder wat cure. (ditmaal fijn zout)
Nu we dan toch bezig zijn, maar een extra batch gemaakt nu op basis van fijn zout, met suiker.
Tijd om de eerste batch weer uit de cure te halen, voor de 2e fase.
Uit nieuwsgierigheid 1 doorgesneden, en daar kan je goed zien, dat het nog niet helemaal droog is, maar ook, dat doordat ik het grove zout had gebruikt, hier een te dikke laag omheen zit. (dit zou dunner moeten/kunnen zijn lijkt mij)
Tijd om in te pakken.
Wordt vervolgt.
Mac