BasBQ
Beef en Steak

Cured egg yolks

Thx Bert
Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden  :)

Eindelijk een OTP zei:
ah, dat was hem dus  :p
Ziet er weer bijzonder uit!
En trouwens die Coppa verdwijnt niet vanzelf h?  ;) ;)

Mac
 
hee wat leuk, dit ga ik volgen
 
Mac zei:
En trouwens die Coppa verdwijnt niet vanzelf h?  ;) ;)

Mac
I know............  :(
Druk man, zo'n vakantie. We keep in touch
Groeten uit Friesland nu, E&M
 
Mosseltje zei:
Hier heb ik nog nooit van gehoord.
Wat voor smaak sensatie kan je verwachten wanneer het klaar is?

Ik denk niet dat je van smaaksensatie kan spreken hoor Mosseltje (maar het zal idd ongetwijfeld naar ei smaken  ;) )
Maar het is wel grappig om te doen, en weer eens wat anders.

Mac
 
Geinig project!
 
Mac zei:
Mosseltje zei:
Hier heb ik nog nooit van gehoord.
Wat voor smaak sensatie kan je verwachten wanneer het klaar is?

Ik denk niet dat je van smaaksensatie kan spreken hoor Mosseltje (maar het zal idd ongetwijfeld naar ei smaken  ;) )
Maar het is wel grappig om te doen, en weer eens wat anders.

Mac

Heb het zelfde recept eens geprobeerd met citroen.
Na 3 maanden in het zout waren de citroenen erg intens qua smaak.
Het zout had niet alleen het vocht eruit gehaald maar zeker iets toegevoegd aan de smaak.
Ben benieuwd of dit ook met het ei zal gebeuren.

Heb trouwens het citroen zout bewaard wat weer heerlijk is over vis.
 
Lekker die eieren Camiel. Smaken een beetje als kaas. Al heb je goede en slechte. Zoals overal natuurlijk ;)
 
Zo, ben ik weer (iets later als gepland, maar..........beter laat als nooit)

2 dingen geleerd:
  • Geen grof zout gebruiken
  • Geen suiker gebruiken waar een beetje een smaakje aan zit

Na 1 week in de cure de dooiers uit het zout/ suiker mengsel gehaald, en voorzichtig afgeborsteld.

15437909436_623572c1b6_z.jpg


15274424937_b8faaf4b4a_z.jpg


Mmmm voor mijn beleving hadden ze droger zullen zijn.  :(
Nog maar een weekje terug in de koelkast dan onder wat cure. (ditmaal fijn zout)

15457844311_e28e05c211_z.jpg


15437890446_65563d926c_z.jpg


Nu we dan toch bezig zijn, maar een extra batch gemaakt nu op basis van fijn zout, met suiker.

15457835971_78850145ab_z.jpg


15460969205_841b58f52c_z.jpg


Tijd om de eerste batch weer uit de cure te halen, voor de 2e fase.

15460962725_ffa89fb4ec_z.jpg


15274396527_ecdfa5e4a7_z.jpg


Uit nieuwsgierigheid 1 doorgesneden, en daar kan je goed zien, dat het nog niet helemaal droog is, maar ook, dat doordat ik het grove zout had gebruikt, hier een te dikke laag omheen zit. (dit zou dunner moeten/kunnen zijn lijkt mij)

15457873201_a48df0f1b3_z.jpg


Tijd om in te pakken.

15460663872_3a8af91e53_z.jpg


15460662582_c1f20004be_z.jpg


15274379078_2cff1d25ae_z.jpg


Wordt vervolgt.

Mac
 
Bizar ;)
 
Ziet er leuk uit. Ga ik ook eens proberen.
 
Mooie foto's weer Marcel!

Heb hier ook een beetje research naar gedaan en de resultaten zijn bij anderen ook verschillend.
Volgens mij heb je gewoon supermarkt eieren gebruikt, of niet?
Het blijkt dat hoe beter de kip heeft geleefd, dus bv vrije uitloop, hoe beter het drogen lukt.
Het is dus hetzelfde als goed vlees  :)
 
Wederom een mooi project van de droogkastbrigade :)
 
haxquiz zei:
Gaaf project hoor!
Zelf ook voorzichtig op de to-do list gezet..
Ik zou nog even wachten met die to do....

Of ze hangen nog steeds in de droogkast, of Mac heeft ervan gegeten en is niet meer in staat om het uiteindelijke resultaat te posten  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan