- Berichten
- 6.790
Hier de koolsla zoals wij die erg graag eten. Als bijgerecht voor 4/5 personen. Of voor 10 broodjes PP.
350 gram geraspte witte kool, groen mag ook, of spits ( die gebruik ik nu steeds)
1 grote winterpeen, geraspt
4 lente-ui in ringetjes gesneden
1/4 cup gehakte peterselie
1 cup mayonaise ( ik heb altijd zelfgemaakte)
1 eelepel suiker ( of minder, naar smaak)
1/4 cup witte azijn, of appelciderazijn
Pezo (peper en zout)
Kool, peen, lente-ui en peterselie in een kom, lekker doorelkaar husselen.
Sauce maken van de mayo, suiker, azijn en pezo. Doorelkaar mengen, en proeven.
Lekker een nachtje in de koelkast zetten, soms nog een beetje doorroeren, om de sauce door de salade te mengen, door het zuur word de kool iets zachter.
Volgende dag eten. Is de sla wat te nat, doordat de kool ook vocht loslaat? Gewoon de boel in een vergiet even laten uitlekken.
Jammie.
Edit, ik heb mijn afkorting aangepast, zal er in vervolg aan proberen te denken ;-)
Laatst bewerkt: