BasBQ
Beef en Steak

Chuck roast Wagyu

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.845
Na het lezen van de verschillende kers-brisket verhalen kreeg ik gelijk trek. Echter vind ik een hele brisket gewoon te veel en daarom gekozen voor een stuk rundernek.

Ik had geluk. De slager had redelijk wat rundernek van Wagyu over van de feestdagen en bood mij deze aan voor de prijs van het "gewone" Australische rundvlees.
IMG-20220104-WA0004.jpeg

IMG-20220105-WA0011.jpeg

Wow, helemaal in mijn nopjes na het zien van die marmering. Dat moet goed gaan komen.

Mijn idee was het hele stuk te garen als brisket. Alleen kreeg ik gelijk commentaar van mijn broer en een forumbeheerder, @Bram @Ewald 😉.

Vooruit, in plaats van het hele stuk op te snijden voor steaks, heb ik voet bij stuk gehouden. Twee stukken steaks en de rest voor de brisket.
IMG-20220105-WA0013.jpeg


Meteen mooi opgebonden, zodat het geheel goed bij elkaar blijft.
Hierna een koffierub gemaakt. Ik ben een huge fan van koffierub in combinatie met rundvlees, zowel voor low and slow en high and fast.

20220105_223722.jpg


Eerst injecteren met wildfond. Waarom wildfond? Nou, mijn eigen bouillon was op en dit was het enige wat ik nog had, dus waarom niet...

20220105_224444.jpg


De rub.
IMG-20220105-WA0016.jpeg
IMG-20220105-WA0018.jpeg


Dit mocht een nachtje in de koelkast.

De volgende ochtend moi op tijd begonnen. 10.00u en de roast mocht er op bij 121 graden.
20220106_095928.jpg


Ff ontspannen 😜
IMG-20220106-WA0004.jpeg


Na 2 uur een paar keer ingesmeerd met een combinatie van appelazijn, ahornsiroop en Worcester.
20220106_124257.jpg
20220106_124418.jpg
20220106_141936.jpg


Tegen 14.30u de boel ingepakt met wat extra roomboter en appelazijn.
20220106_142220.jpg


En toen rond 16u zag hij dat het goed was 😉.
20220106_161007.jpg


Uitdampen en terug inpakken voor het avondeten rond 18.30.
20220106_161715.jpg
20220106_162435.jpg


Het goud natuurlijk opgevangen en bewaren voor de volgende sessie.
20220106_162624.jpg


En dan de begeleidende gerechten na recept van @Ewald.
20220106_175120.jpg
20220106_182655.jpg


18.30 was het zover.
20220106_183430.jpg
20220106_183509.jpg
20220106_183522.jpg
20220106_184142.jpg
20220106_184212.jpg


Wat een heerlijk bordje. Voor mij een perfect combinatie. En de Wagyu? Leuke naam, maar met deze bereiding of dit deel niets speciaals, gewoon goed 😉.


Ps. Had ik al gezegd mee te doen. Metde fotowedstrijd 😉.
Maak de blits met kids. Als deze niet duidelijk is 😁

20220106_185128.jpg

20220106_185055.jpg

20220106_184922.jpg

20220106_213228.jpg

Bedankt voor het kijken.
 
Laatst bewerkt:
Wat een geluk dat je op zo’n mooi stuk vlees uit bent gekomen.

Prachtige laatste foto!
Zo heb ik ze het liefst hier aan tafel.
Kleren kunnen in de wasmachine en voor het gezicht hebben ze doekjes.
Zo te zien heeft het gesmaakt!
 
😅🤣🤣machtig. Hij heeft er van genoten zo te zien
 
Dit Is goud.
Fantastische foto's. Wat een heerlijkheid om dat manneke te zien genieten.

Wat had je ook alweer gemaakt? Ben ff het eerste deel van je post vergeten ;)

Top gedaan kerel. Geweldig (y)
 
Lekker hoor ! Ziet er goed uit.

Is dat de Odulphuskerk op je koffielikeur? :LOL:
 
Haha ik ben daar opgegroeid! Laatste 15jaar woonachtig in Eindhoven, dus nog steeds dichtbij ;)

Jij komt er ook vandaan? :)
 
Zalig man, ook heel die tuitbeker onder de zooi... aartje naar z'n vaartje! ;)
 
Met zo een mooi stuk kun je bijna niets verkeerd doen. Wat zal dat heerlijk hebben gesmaakt! En de kleine telg is dat duidelijk met me eens 🥰
 
Goed bezig geweest broer. Gelukkig heb je nog een paar steaks bewaard 😉
Had je toch wel de brisket ervaring bij het stuk? Als ik dit zo zie wil ik dat ook wel eens proberen.
En die knaap van jou kan goed eten, bestek is om mee te zwaaien. En eten doe je met de tools die je bij de geboorte gekregen hebt hahahaha mooi man TOP
 
Heerlijk zeg, het eten ziet er geweldig uit en de foto's van jullie zoon zijn helemaal geweldig zeg!
Mooier kan je het toch niet krijgen? Dit soort plaatjes wordt je gewoon blij van🙂
 
Mooie run gehad en iedereen er van genieten 👍🏻
 
Terug
Bovenaan Onderaan