BasBQ
Beef en Steak

Chorizo (gedroogd), Pancetta, Proscuitto en eerste gefermenteerde droge worst

 
 
 
 
 

Ceriel

BBQ Junkie
Berichten
7.242
Ik heb mijn droogkast nu 2 maanden in gebruik, en ben er blij mee!
Hier een overzichtje van afgesloten en lopende projecten:

Gedroogde chorizo, volgens recept van Vuur&Rook:



Pancetta, http://www.macsbbqpit.com/pancetta/:







Proscuitto, pootham van speenvarken:

1600 gram vers gewicht, 5 dagen in het zout gehad. Nu drogen tot??  ;)



Mijn eerste gefermenteerde droge worst:

Worstvlees 30%, 2x door 8mm plaat gedraaid. Recept http://www.smulweb.nl/recepten/1397397/Droge-worst

Net voor het mengen/2e keer draaien:




na 48 uur bij kamertemperatuur:



En nog ruimte over voor de coppa van de Genootschapsworkshop, die er volgende week bij komt te hangen  :D



Wordt vervolgt, als het goed is.... :D
 
Mooi Ceriel, heerlijk kastje vol zo!
 
Lekker Ceriel! Is er ook een counter van de droogkast?  :p
 
zo maak je de mensen idd wel erg jaloers op je droogkast
 
Dat ziet er erg smakelijk uit
 
Gefeliciteerd, dat ziet er schitterend uit. Ik ben wel verbaasd dat
de pootham slechts vijf dagen in het zout hoefde.
 
Die droogkast is een soort "hemel op aarde". Ben heus niet jaloers.....



Oke dan... een klein beetje B-)
 
ziet er echt goed uit...heb hier alles binnen om de kast te maken...maar het komt er maar niet van  :-S
 
Miki zei:
Gefeliciteerd, dat ziet er schitterend uit. Ik ben wel verbaasd dat
de pootham slechts vijf dagen in het zout hoefde.
3 dagen zouten per kilogram, pootje was 1600 gram, dus ruim 4.5 dag
 
Terug
Bovenaan Onderaan