- Berichten
- 37
Morgen bbq met de buren. Beetje vleesjes grillen.
En spareribs ge?nspireerd door de ribs van Rons gastrobar*.
Deze waren namelijk erg lekker van de week.
Ik ga ze bereiden volgens de 3-2-1 methode. Vandaag in de rub in een vacu?m zak morgen. Roken met Hout van rode wijn vaten of appel of kersen. Bij de 2 de stap scheutje appelsap. Lakken met onderstaande lak. Af garneren met Bos ui.
Heb 4 ribs.
Rub:
9 theelepels knoflookpoeder
9 theelepels zout
9 theelepels paprikapoeder (sweet)
4,5 theelepel Chinese 5 spices
5,5 theelepels gemberpoeder
3 theelepel chili peper
Lak:
8 eetlepels hoisin saus
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel soja saus
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepels ketjap
1 eetlepel honing
peper/zout
Fotos volgen gedurende het proces

Lak ook al vast gemaakt zo dat de smaken lekker door kunnen trekken.
Smaak is lekker, hoog drop gehalte.
Vacumeere kun je leren, In een kleine kookzak morgen in een kommetje kokend water en klaar.

Hij loopt.

Best te vreden tot nu toe temperatuur blijft mooi constant 110. Zie wel dat me shake bijna op is dus heb er nog wat extra kolen bij gedaan nu goed opletten.
Eerste run spareribs was op een weber maatje kleiner, bij iemand anders en daarhad vlink meer moeite met de temperatuur.

Tijdens het uitpakken de appelsap/vleessap opgevangen en aan de lak toegevoegd.
Om de smaak van de lak minder intens te maken deze kwam op de spareribs erg goed uit de verf.
Tijdens het uitpakken had ik al een botje in me hand. Iedereen vond ze heerlijk. En ik ga deze zeker nog eens maken.

Recept van de lak nog even gehalveerd hier heb je meer dan genoeg aan en helemaal als je hem aanvult met de appel/vleessap.
En spareribs ge?nspireerd door de ribs van Rons gastrobar*.
Deze waren namelijk erg lekker van de week.

Ik ga ze bereiden volgens de 3-2-1 methode. Vandaag in de rub in een vacu?m zak morgen. Roken met Hout van rode wijn vaten of appel of kersen. Bij de 2 de stap scheutje appelsap. Lakken met onderstaande lak. Af garneren met Bos ui.
Heb 4 ribs.
Rub:
9 theelepels knoflookpoeder
9 theelepels zout
9 theelepels paprikapoeder (sweet)
4,5 theelepel Chinese 5 spices
5,5 theelepels gemberpoeder
3 theelepel chili peper
Lak:
8 eetlepels hoisin saus
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel soja saus
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepels ketjap
1 eetlepel honing
peper/zout
Fotos volgen gedurende het proces




Lak ook al vast gemaakt zo dat de smaken lekker door kunnen trekken.
Smaak is lekker, hoog drop gehalte.

Vacumeere kun je leren, In een kleine kookzak morgen in een kommetje kokend water en klaar.


Hij loopt.



Best te vreden tot nu toe temperatuur blijft mooi constant 110. Zie wel dat me shake bijna op is dus heb er nog wat extra kolen bij gedaan nu goed opletten.
Eerste run spareribs was op een weber maatje kleiner, bij iemand anders en daarhad vlink meer moeite met de temperatuur.



Tijdens het uitpakken de appelsap/vleessap opgevangen en aan de lak toegevoegd.
Om de smaak van de lak minder intens te maken deze kwam op de spareribs erg goed uit de verf.
Tijdens het uitpakken had ik al een botje in me hand. Iedereen vond ze heerlijk. En ik ga deze zeker nog eens maken.

Recept van de lak nog even gehalveerd hier heb je meer dan genoeg aan en helemaal als je hem aanvult met de appel/vleessap.