- Berichten
- 748
Ik heb er even over getwijfeld of ik aan de haal mocht gaan met zo'n legendarisch recept als de saté van tante Miho maar omdat ik alleen maar de botjes in de kip laat en verder aan het recept niets verander denk ik dat het wel mag met vermelding van de bron.
Het recept is van tante Miho, de tante van @Ewald en is hier te vinden:
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kip-koreaanse-kipsate-van-tante-miho.6389/
Een dag van te voren de marinade gemaakt en samen met de vleugeltjes, ik heb alleen de platte stukjes gebruikt omdat de spiezen dan mooi tussen de botjes door kunnen in een ziplock zak voor ruim 24 uur.
De dag erna mocht de WMT aan... ik heb sinds de aanschaf van m'n rotisserie/pizza ring deze er nooit meer tussen uit gehaald dus m'n rooster gaat deze keer op de hoogste stand en zo kunnen de vleugel spiezen direct boven de kolen.
Eén spies is met kipfilet voor mevrouw EasywoodsQ die niet van botjes kluiven houdt en geen sterk gekruide zaken kan verdragen....
De marinade die overbleef heb ik ingekookt en daar halverwege de spiezen, ook die voor mevrouw EasywoodsQ, mee ingesmeerd.
Iedereen die ze al eens heeft gemaakt zal weten hoe dit heeft gesmaakt...... en iedereen die de saté van tante Miho nog nooit heeft gemaakt moet dat toch echt snel doen.
Super lekker gegeten, het vleugje marinade op de spies van mevrouw EasywoodsQ werd ook zeer gewaardeerd
Het recept is van tante Miho, de tante van @Ewald en is hier te vinden:
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kip-koreaanse-kipsate-van-tante-miho.6389/
Een dag van te voren de marinade gemaakt en samen met de vleugeltjes, ik heb alleen de platte stukjes gebruikt omdat de spiezen dan mooi tussen de botjes door kunnen in een ziplock zak voor ruim 24 uur.
De dag erna mocht de WMT aan... ik heb sinds de aanschaf van m'n rotisserie/pizza ring deze er nooit meer tussen uit gehaald dus m'n rooster gaat deze keer op de hoogste stand en zo kunnen de vleugel spiezen direct boven de kolen.
Eén spies is met kipfilet voor mevrouw EasywoodsQ die niet van botjes kluiven houdt en geen sterk gekruide zaken kan verdragen....
De marinade die overbleef heb ik ingekookt en daar halverwege de spiezen, ook die voor mevrouw EasywoodsQ, mee ingesmeerd.
Iedereen die ze al eens heeft gemaakt zal weten hoe dit heeft gesmaakt...... en iedereen die de saté van tante Miho nog nooit heeft gemaakt moet dat toch echt snel doen.
Super lekker gegeten, het vleugje marinade op de spies van mevrouw EasywoodsQ werd ook zeer gewaardeerd
