- Berichten
- 179
Zaterdag een wat 'lichter' gerechtje klaargemaakt, met deze hitte wou ik niet te lang aan de Q staan, daarom wat chickenwings uit de vriezer gehaald.
Ik koop mijn kipjes altijd heel en verdeel de stukken zelf, als ik dan weer eens genoeg vleugeltjes heb maak ik hier iets mee.
Eerst de vleugeltjes 2 uur in een pekel van bier gezet.
Een simpele rub er op en 4u in de koelkast om het vel goed droog te krijgen.
Vervolgens een uurtje op lagere temperatuur (150°C) laten garen met een blokje appelhout erbij.
Daarna nog even in de glaze boven de kolen en smullen maar.
Ik koop mijn kipjes altijd heel en verdeel de stukken zelf, als ik dan weer eens genoeg vleugeltjes heb maak ik hier iets mee.
Eerst de vleugeltjes 2 uur in een pekel van bier gezet.
Een simpele rub er op en 4u in de koelkast om het vel goed droog te krijgen.
Vervolgens een uurtje op lagere temperatuur (150°C) laten garen met een blokje appelhout erbij.
Daarna nog even in de glaze boven de kolen en smullen maar.