BasBQ
Beef en Steak

Chicken wings

 
 

BearPils

Kooltjesharker
Berichten
179
Zaterdag een wat 'lichter' gerechtje klaargemaakt, met deze hitte wou ik niet te lang aan de Q staan, daarom wat chickenwings uit de vriezer gehaald.
Ik koop mijn kipjes altijd heel en verdeel de stukken zelf, als ik dan weer eens genoeg vleugeltjes heb maak ik hier iets mee.

Eerst de vleugeltjes 2 uur in een pekel van bier gezet.
20200808_131516.jpg


Een simpele rub er op en 4u in de koelkast om het vel goed droog te krijgen.
20200808_153128.jpg


Vervolgens een uurtje op lagere temperatuur (150°C) laten garen met een blokje appelhout erbij.
20200808_185116.jpg
20200808_193916.jpg


Daarna nog even in de glaze boven de kolen en smullen maar.
20200808_195349.jpg
IMG-20200808-WA0029.jpg
 
Wow, daar zou ik heel vrolijk van worden.
 
dit is zooooo lekker, en deze zien er helemaal goed uit. heerlijk
 
Kippenvleugels en bier. Das een gouden combi. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Ziet er lekker uit, eens in pekelen inlezen
 
Ziet er heerlijk uit. Hoe was het velletje op deze manier?
 
Ziet er heerlijk uit. Hoe was het velletje op deze manier?
je merkt wel een verschil doordat het eerst goed droog is geworden, in combinatie met de glaze krijg je op deze manier een knapperig en sticky velletje...
 
Bearpils, vraagje: waar bestaat jouw glaze uit?
Ik gooi meestal wat bijeen van wat er in de koelkast staat 😅 een beetje op gevoel zeg maar.
Deze keer zat er bbqsaus, honing, ketchup, appelazijn, mosterd en wat kruiden. Tegenover het zoete wat je nodig hebt om ze lekker sticky te maken vind ik een zuurtje wel belangrijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan