- Berichten
- 89
Eind 2020 wat dikbevleesde spareribs besteld bij B&S, met als doel om wat te experimenteren.
Eerste thema: kers. 2 ribs een uurtje vantevoren in de simply marvous cherry rub gezet.
De primo ondertussen opgestookt naar ca 115 graden met 2 chunks - hoe kan het ook anders- kersen.
Heb de 3-2-1 methode aangehouden dus eerste 3 uur gerookt en om het half uur ingespoten met cherry coke.
Vervolgens ingepakt met de noskos formule: lichte basterdsuiker, roomboter, agavesiroop en heb hier zelf nog een scheutje cherry coke bij gedaan. De andere met een scheutje appelsap (deze eet ik vandaag), om te kijken of ik verschil proef. De ribs ca anderhalf uur in de folie gehad en vervolgens nog een half uur uit de folie en geglazed.
Voor de glaze heb ik kosmos cherry habanero bbq sauce, cherry coke, kersen jam, scheutje appelciderazijn en een beetje ketchup ingekookt tot een yoghurt dikke substantie.
Eindresultaat: erg leuk om te doen, veel geleerd en prima eindresultaat. Voor mijn smaak net ietjes te zoet, en omdat het dikbevleesde ribs waren, hadden ze iets langer in de folie gemogen. Ik hou er wel van als ze bijna fall off the bone zijn. Gegeten met zoete aardappel frietjes met parmezaanse kaas snippers en gepofte puntpaprikaatjes.
Eerste thema: kers. 2 ribs een uurtje vantevoren in de simply marvous cherry rub gezet.
De primo ondertussen opgestookt naar ca 115 graden met 2 chunks - hoe kan het ook anders- kersen.
Heb de 3-2-1 methode aangehouden dus eerste 3 uur gerookt en om het half uur ingespoten met cherry coke.
Vervolgens ingepakt met de noskos formule: lichte basterdsuiker, roomboter, agavesiroop en heb hier zelf nog een scheutje cherry coke bij gedaan. De andere met een scheutje appelsap (deze eet ik vandaag), om te kijken of ik verschil proef. De ribs ca anderhalf uur in de folie gehad en vervolgens nog een half uur uit de folie en geglazed.
Voor de glaze heb ik kosmos cherry habanero bbq sauce, cherry coke, kersen jam, scheutje appelciderazijn en een beetje ketchup ingekookt tot een yoghurt dikke substantie.
Eindresultaat: erg leuk om te doen, veel geleerd en prima eindresultaat. Voor mijn smaak net ietjes te zoet, en omdat het dikbevleesde ribs waren, hadden ze iets langer in de folie gemogen. Ik hou er wel van als ze bijna fall off the bone zijn. Gegeten met zoete aardappel frietjes met parmezaanse kaas snippers en gepofte puntpaprikaatjes.