- Berichten
- 908
Char siu stond hier al een eeuwigheid op de ToDo lijst. Ik vind dit een van de lekkerste gerechten van de afhaalchinees, en inmiddels heb ik wel geleerd dat je zelf alles nóg lekkerder kan maken.
Afgelopen week weer eens even lekker rondgesnuffeld in de toko, en liep daar de rode kleurstof tegen het lijf. Snel in het mandje gegooid en ik wist wat ik ging maken! Nog even langs de groothandel voor een mooi stukje Gaasterland buikspek en wat andere ingrediënten zoals hoisin saus.
Gisteren op het gemakje de marinade gemaakt. Als laatste een theelepeltje kleurstof toegevoegd, en dan voorzichtig roeren. Alles in een vacuüm zak en dan zie je pas wat een heftige rode kleur dat kleine beetje kleurstof meebrengt.
Vanmiddag mochten de plakken spek op de Q. Nog even een likje marinade mee gegeven en na 20 minuutjes omgedraaid en daar ook nog even het kwastje eroverheen.
Weer 20 minuten later was het spekkie rond de 70 graden en heb ik ze nog even kort boven direct vuur gegrild.
In de tussentijd ook nog wat simpele nasi in elkaar gedraaid. Qua groente greep ik nogal mis, dat was gisteren bijna allemaal op gegaan. Alleen nog wat bosui en een rood uitje.
Ik had bedacht om wat marinade apart te houden voordat de kleurstof er bij zou gaan, maar dat was ik vergeten. Dus het werd roze rijst. Kleurde er overigens wel leuk bij.
Wat een kleur hè op die lapjes
Heerlijk gegeten, en dit gaan we snel nog een keer maken!
Afgelopen week weer eens even lekker rondgesnuffeld in de toko, en liep daar de rode kleurstof tegen het lijf. Snel in het mandje gegooid en ik wist wat ik ging maken! Nog even langs de groothandel voor een mooi stukje Gaasterland buikspek en wat andere ingrediënten zoals hoisin saus.
Gisteren op het gemakje de marinade gemaakt. Als laatste een theelepeltje kleurstof toegevoegd, en dan voorzichtig roeren. Alles in een vacuüm zak en dan zie je pas wat een heftige rode kleur dat kleine beetje kleurstof meebrengt.
Vanmiddag mochten de plakken spek op de Q. Nog even een likje marinade mee gegeven en na 20 minuutjes omgedraaid en daar ook nog even het kwastje eroverheen.
Weer 20 minuten later was het spekkie rond de 70 graden en heb ik ze nog even kort boven direct vuur gegrild.
In de tussentijd ook nog wat simpele nasi in elkaar gedraaid. Qua groente greep ik nogal mis, dat was gisteren bijna allemaal op gegaan. Alleen nog wat bosui en een rood uitje.
Ik had bedacht om wat marinade apart te houden voordat de kleurstof er bij zou gaan, maar dat was ik vergeten. Dus het werd roze rijst. Kleurde er overigens wel leuk bij.
Wat een kleur hè op die lapjes

Heerlijk gegeten, en dit gaan we snel nog een keer maken!