BasBQ
Beef en Steak

Buikspek

 
 

Tom

Kooltjesharker
Berichten
169
Hoi allemaal,

Vandaag heb ik buikspek gemaakt op de kamado.

Heb een dag vtv de 2KG buikspek ingesmeerd met 60 gram grof zeezout en 60 gram suiker en toen strak ingepakt met huishoudfolie en in de koelkast gezet voor ongeveer 14 uur.
Daarna uitgepakt en onder de kraan afgespoeld en drooggemaakt met keukenpapier.

De BBQ alvast verwarmd tot 125 graden indirect en met 2 blokjes appelrookhout voor 90 min gerookt. Na ongeveer 45 en 90 min een dun laagje maple syrup erop gesmeert.

Na die 90 min de BBQ verwarmd naar 240 graden indirect en toen was de buikspek na ongeveer 30 min klaar met een kerntemperatuur van 70 graden.

Geserveerd met gepofte aardappel uit de oven en een salade voor de looks😂🤪.

Makkelijk te maken maar zeer smakelijk.

B27B0243-FB67-4150-B577-33C0C47388F7.jpeg


D96574D1-C693-4C63-891D-E41EE765F4E8.jpeg


10A1CC8E-C9A0-45BF-A7F3-FC4FF8D55827.jpeg


1C82F415-2568-42E1-9720-26589B02023C.jpeg


C0256C21-17FA-45E2-92D0-6891BE8EC18F.jpeg




593734E7-7374-483E-95AE-437CDBD543AD.jpeg
 
Hoe meer foto’s ik zag hoe meer trek ik kreeg. Prachtig.
 
Mooi stukkie spek geworden zo, was nog plek opmeet bord 😉
En gezond met salade erbij
 
Haha ja die salade was voor de sier want we moesten echt ons best doen om dat stuk vlees op te krijgen hahah. Maar met een paar glazen Leffe blond lukte dat wel😜👍🏼.
 
netjes gemaakt zeg. spek is zoooo lekker van de bbq
volgens mij hebben jullie flink zitten bunkeren 💪
 
Lekker spekkie voor het bekkie. Altijd lekker die buikspek. Zo met een laagje stroop er op moet ik nog eens maken. Lijkt me erg lekker.
 
Heerlijk zeg! Ik zou er haast een kamado van kopen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan