- Berichten
- 5.595
Gepekeld krokant buikspek babi pangang style.
Gisteren een stuk buikspek zonder zwoerd vet ingesneden recht, niet kruislings 3-5 mm snedes van elkaar en gepekeld (droog)
Per kilogram buikspek (zonder zwoerd)
10 gram zout (Fleur de Sel) = 1%
5 gram suiker (rietsuiker) = 0,5%
1 el. rijstazijn (Chinese, die is veel zachter van smaak dan de Japanners)
Paar slagen zwarte Peper (Lampong, mag geen andere meer gebruiken van mijn meisje)
1 tl. 5 spice
Vetrkant ingesneden buikspek ingesmeerd met rijstazijn.
Alle droge ingredienten gemengd en daarmee het vlees aan beide kanten mee ingerubd.
homemade babi pangang saus gemaakt , (blijft de lekkerste) het buikspek een nachtje in de koelkast, op een schaal laten drogen. Buikspek gegaard bij 150 graden tot kern 70 graden op de vetkant, omdraaien, vetkant naar boven temp naar 230 graden en vetje krokant laten worden tot een kern van 87 graden, wilde eigenlijk naar de 95 graden maar de BBQ temp schoot door naar 247 graden waardoor alles erg snel donker werd, gelukkig was ik er op tijd bij. Op de foto's oogt het vet erg donker/verbrand maar dat was het zeker niet, beste Babi spek die ik ooit heb gemaakt.
Mihoen, Atjar Tjampoer en Atjar Ketimoen en kroepoek erbij, Heerlijk! Deze versie van mijn Babi Pangang / Charsiu saus want ik vind het een kruising is ook de lekkerste variant tot nu toe, ga ik niet meer aan sleutelen deze is af na 10 jaar, ergens rond 2011 aan de andere kant met een aantal anderen daar begonnen met een basisrecept en dat heb ik in de loop der jaren steeds bijgesleuteld, tot perfectie.
www.bbqgenootschap.nl
Gisteren een stuk buikspek zonder zwoerd vet ingesneden recht, niet kruislings 3-5 mm snedes van elkaar en gepekeld (droog)
Per kilogram buikspek (zonder zwoerd)
10 gram zout (Fleur de Sel) = 1%
5 gram suiker (rietsuiker) = 0,5%
1 el. rijstazijn (Chinese, die is veel zachter van smaak dan de Japanners)
Paar slagen zwarte Peper (Lampong, mag geen andere meer gebruiken van mijn meisje)
1 tl. 5 spice
Vetrkant ingesneden buikspek ingesmeerd met rijstazijn.
Alle droge ingredienten gemengd en daarmee het vlees aan beide kanten mee ingerubd.
homemade babi pangang saus gemaakt , (blijft de lekkerste) het buikspek een nachtje in de koelkast, op een schaal laten drogen. Buikspek gegaard bij 150 graden tot kern 70 graden op de vetkant, omdraaien, vetkant naar boven temp naar 230 graden en vetje krokant laten worden tot een kern van 87 graden, wilde eigenlijk naar de 95 graden maar de BBQ temp schoot door naar 247 graden waardoor alles erg snel donker werd, gelukkig was ik er op tijd bij. Op de foto's oogt het vet erg donker/verbrand maar dat was het zeker niet, beste Babi spek die ik ooit heb gemaakt.
Mihoen, Atjar Tjampoer en Atjar Ketimoen en kroepoek erbij, Heerlijk! Deze versie van mijn Babi Pangang / Charsiu saus want ik vind het een kruising is ook de lekkerste variant tot nu toe, ga ik niet meer aan sleutelen deze is af na 10 jaar, ergens rond 2011 aan de andere kant met een aantal anderen daar begonnen met een basisrecept en dat heb ik in de loop der jaren steeds bijgesleuteld, tot perfectie.
Saus: Babi Pangangsaus
Deze saus staat ook bij Varkensvlees Babi Pangang, deze bereiding hieronder is iets anders, maar ze smaken nagenoeg hetzelfde. Dit is echt een superlekkere saus die ik eigenlijk een kruising tussen Babi Pangang en Char Siu saus vind. Ingredienten: 2 uien (middelmaat) zeer fijn gesneden/gehakt...
