Bij de slager een fijn stuk buikspek gehaald die ik gister op de smoker heb bereid.
Eerst een marinade gemaakt van:
2 eetlepels dijonmosterd
3 eetlepels ketjap manis
1/2 eetlepel paprika poeder
1/2 eetlepel gerookte paprika poeder
1 teen knoflook
1 kleine ui
15 gram donkerbruine basterdsuiker
Dit alles heb ik met een staafmixer tot een gladde emulsie gepureerd en er het spek mee ingesmeerd.

Toen afgesloten om vervolgens 24 uur in de koelkast de smaken in te laten trekken.

's ochtends de smoker aangezet met het stuk spek er op om vervolgens te wachten tot de kern 71 graden was.

En natuurlijk het eindresultaat!

Het resultaat was super sappig en mals, net als de moinkballs en de sparerib die het buickspek vergezelde.
Eerst een marinade gemaakt van:
2 eetlepels dijonmosterd
3 eetlepels ketjap manis
1/2 eetlepel paprika poeder
1/2 eetlepel gerookte paprika poeder
1 teen knoflook
1 kleine ui
15 gram donkerbruine basterdsuiker
Dit alles heb ik met een staafmixer tot een gladde emulsie gepureerd en er het spek mee ingesmeerd.

Toen afgesloten om vervolgens 24 uur in de koelkast de smaken in te laten trekken.

's ochtends de smoker aangezet met het stuk spek er op om vervolgens te wachten tot de kern 71 graden was.

En natuurlijk het eindresultaat!

Het resultaat was super sappig en mals, net als de moinkballs en de sparerib die het buickspek vergezelde.