BasBQ
Beef en Steak

Buickspek van de smoker!

 

ikkuh

Vuurmaker
Berichten
89
Bij de slager een fijn stuk buikspek gehaald die ik gister op de smoker heb bereid.

Eerst een marinade gemaakt van:

2 eetlepels dijonmosterd
3 eetlepels ketjap manis
1/2 eetlepel paprika poeder
1/2 eetlepel gerookte paprika poeder
1 teen knoflook
1 kleine ui
15 gram donkerbruine basterdsuiker

Dit alles heb ik met een staafmixer tot een gladde emulsie gepureerd en er het spek mee ingesmeerd.



Toen afgesloten om vervolgens 24 uur in de koelkast de smaken in te laten trekken.



's ochtends de smoker aangezet met het stuk spek er op om vervolgens te wachten tot de kern 71 graden was.



En natuurlijk het eindresultaat!



Het resultaat was super sappig en mals, net als de moinkballs en de sparerib die het buickspek vergezelde.
 
Die had ik wel willen proeven!
 
Dat ziet r echt goed uit. Lekkkerrrr
 
Vraagje,

Hoe hoog was de temperatuur in de oven en hoe lang duurde het voordat de kerntemperatuur 71 graden was ?
Ziet er heerlijk uit.
 
zo dat ziet er heerlijk uit. .
 
Prachtig! Zowel dat buickspek als die smokert zeg... een echt ProQ, I love it!
 
Ziet er heerlijk uit, en ga deze op mijn uitprobeer lijst zetten.. erggggg benieuwd! en inderdaad, de smoker ziet er ook erg goed uit!
 
Hans zei:
Vraagje,

Hoe hoog was de temperatuur in de oven en hoe lang duurde het voordat de kerntemperatuur 71 graden was ?
Ziet er heerlijk uit.

De temperatuur in de smoker was eigenlijk constant 110 graden, het duurde een kleine 3 uur voordat het stuk spek 71 graden in de kern had.
 
Ziet er goed uit, heb dit recept ook al meerdere malen gebruikt. Een aanrader!
 
Terug
Bovenaan Onderaan