Het was de bedoeling het weekeinde te vieren met een BCC. Maar dat liep iets anders.
Donderdag kreeg ik een buffel picanha aangereikt met het verzoek dat te bereiden op zaterdag. Dus ben ik de boeken (lees: het internet) in gedoken om te zien hoe ik dat het lekkerst kon doen.
Op het hele internet niets te vinden over "buffelpicanha", dus gezocht naar iets dat me geschikt leek op de afdeling "picanha". Op de site van cultiviz.nl vond ik wat ik nodig had.
Een uur voor bereiding heb ik het vlees uit de koelkast gehaald en heb ik de vetrand ruitvormig ingesneden.
Vervolgens heb ik er wat peper en zout op gedaan dat z'n werk kon doen terwijl ik de Bar-b-kettle klaarmaakte voor indirecte warmte. Dit keer koos ik voor een snake van ongeveer 30 briketten.
De Q heb ik rond de 110 graden gehouden en het vlees lag, vetkant boven, boven een lekbak met water.
Toen de kerntemperatuur de 50 graden aantikte heb ik het vlees verplaatst naar een gietijzeren pan en heb daarin de vetkant "afgefakkeld".
Nadat het vlees een ruime 5 minuten had gerust onder een theedoek heb ik het tegendraads aangesneden en geserveerd met een bolletje pasta-salade en een bolletje aardappel-salade.
Volgende keer trouwens toch maar even gaan staan voor het maken van de laatste foto..
Donderdag kreeg ik een buffel picanha aangereikt met het verzoek dat te bereiden op zaterdag. Dus ben ik de boeken (lees: het internet) in gedoken om te zien hoe ik dat het lekkerst kon doen.
Op het hele internet niets te vinden over "buffelpicanha", dus gezocht naar iets dat me geschikt leek op de afdeling "picanha". Op de site van cultiviz.nl vond ik wat ik nodig had.
Een uur voor bereiding heb ik het vlees uit de koelkast gehaald en heb ik de vetrand ruitvormig ingesneden.
Vervolgens heb ik er wat peper en zout op gedaan dat z'n werk kon doen terwijl ik de Bar-b-kettle klaarmaakte voor indirecte warmte. Dit keer koos ik voor een snake van ongeveer 30 briketten.
De Q heb ik rond de 110 graden gehouden en het vlees lag, vetkant boven, boven een lekbak met water.
Toen de kerntemperatuur de 50 graden aantikte heb ik het vlees verplaatst naar een gietijzeren pan en heb daarin de vetkant "afgefakkeld".
Nadat het vlees een ruime 5 minuten had gerust onder een theedoek heb ik het tegendraads aangesneden en geserveerd met een bolletje pasta-salade en een bolletje aardappel-salade.
Volgende keer trouwens toch maar even gaan staan voor het maken van de laatste foto..