Dit recept kwam ik tegen op facebook

Eerst een rub gemaakt,
1tbsp paprika poeder mild
1tbsp Chilli poeder
1tbsp Zout
1tbsp Knoflook poeder
1tbsp suiker (ik heb poedersuiker gebruikt)

Het kippetje lekker in gewreven.

De kip even laten rusten en de BBQ vast klaar gemaakt.het weer werkt niet echt mee maar dat moet je er voor over hebben.

De kip op zijn blik gezet en de temperatuur van de BBQ rond de 180 graden gehouden Nog wat Appelrook korrels gebruikt.
Na een uur was de kern temperatuur op het bil 83 graden toen de kip overgoten met een sausje(100ml chilli saus gefilterd +50gr boter aan de kook gebracht)



Nu het deksel er weer op en ongeveer 5 minuten laten staan.

en klaar is ons kippetje.

de kip was erg lekker en pittig ook de vrouw vond het voor herhaling vatbaar (en daar doe je het voor
)
En dit is wat er over blijft.


Eerst een rub gemaakt,
1tbsp paprika poeder mild
1tbsp Chilli poeder
1tbsp Zout
1tbsp Knoflook poeder
1tbsp suiker (ik heb poedersuiker gebruikt)

Het kippetje lekker in gewreven.

De kip even laten rusten en de BBQ vast klaar gemaakt.het weer werkt niet echt mee maar dat moet je er voor over hebben.

De kip op zijn blik gezet en de temperatuur van de BBQ rond de 180 graden gehouden Nog wat Appelrook korrels gebruikt.
Na een uur was de kern temperatuur op het bil 83 graden toen de kip overgoten met een sausje(100ml chilli saus gefilterd +50gr boter aan de kook gebracht)



Nu het deksel er weer op en ongeveer 5 minuten laten staan.

en klaar is ons kippetje.

de kip was erg lekker en pittig ook de vrouw vond het voor herhaling vatbaar (en daar doe je het voor

En dit is wat er over blijft.
