Beef en Steak

Brisket

Frits zei:
Yeah right, dat wordt helemaal niks meer ;).

Laat maar liggen op de WSM dan haal ik hem over 5 uurtjes wel op om hem vakkundig te laten vernietigen!

dat kan je nooit alleen Frits, ik zal me opofferen om je te helpen ;)
 
Indrukwekkend gebeuren!
 
08:00 -  48?F /  9?C
08:30 -  69?F / 21?C
09:00 - 100?F / 37?C
09:30 - 124?F / 51?C
10:00 - 137?F / 58?C
10:30 - 146?F / 63?C
11:00 - 150?F / 66?C
11:30 - 151?F / 66?C
12:00 - 152?F / 67?C
12:30 - 152?F / 67?C
13:00 - 153?F / 67?C
13:30 - 152?F / 67?C
14:00 - 151?F / 66?C
14:30 - 152?F / 67?C
15:00 - 152?F / 67?C
15:30 - 152?F / 67?C
16:00 - 153?F / 67?C
16:30 - 153?F / 67?C
17:00 - 155?F / 68?C

@Domi, welnee, gewoon een kwestie van geduld ;)
 
Dat is een best plateau, word een latertje.
Ben benieuwt naar het eind resultaat
 
houdt moed, toch al een graadje erbij in 6 uur tijd ???

Wel een mooie tussendoor foto, jammie
 
Zal zo het staatje even aanvullen, maar om 18:30 tikte hij de 160?F aan en heb ik hem ingepakt in de folie, nu mag hij door naar de 190?F en dan ga ik kijken of we er al zijn.
Het is hier gaan regenen dus de camera maar even binnengelaten.
 
Ik ben heel erg benieuwd Dennis, hoe ver is ie?
 
08:00 -  48?F /  9?C
08:30 -  69?F / 21?C
09:00 - 100?F / 37?C
09:30 - 124?F / 51?C
10:00 - 137?F / 58?C
10:30 - 146?F / 63?C
11:00 - 150?F / 66?C
11:30 - 151?F / 66?C
12:00 - 152?F / 67?C
12:30 - 152?F / 67?C
13:00 - 153?F / 67?C
13:30 - 152?F / 67?C
14:00 - 151?F / 66?C
14:30 - 152?F / 67?C
15:00 - 152?F / 67?C
15:30 - 152?F / 67?C
16:00 - 153?F / 67?C
16:30 - 153?F / 67?C
17:00 - 155?F / 68?C
17:30 - 156?F / 69?C
18:00 - 157?F / 69?C
18:30 - 160?F / 71?C <==== In de folie ingepakt
19:00 - 164?F / 73?C
19:30 - 172?F / 78?C
20:00 - 181?F / 83?C
20:30 - 187?F / 86?C
21:00 - 192?F / 89?C
21:30 - 195?F / 91?C

En zo zag hij er uit voor hij van de WSM afkwam en in een vers folietje ging om een uurtje te rusten. Hij voelde heel soepel aan, ik hoop dat dat een goed teken is, ruiken doet hij in ieder geval heerlijk!

brisket4-1.jpg
 
ziet er idd wel heel goed uit
 
Mag dit wel???
Het kwijl stroomt aan alle kanten.

Damn.........looking good
 
Nou hier dan het eindresultaat :D

brisket5-1.jpg


brisket5-2.jpg


brisket5-3.jpg


Ik had er na die lange stall een hard hoofd in dat het nog wat zou gaan worden maar ik moet zeggen dat ik zeer blij verrast ben! Hij smaakt heerlijk en ik moet zeggen dat de structuur perfect is! Hij breekt niet vanzelf maar je kunt de plakken wel lostrekken als een harmonica. Natuurlijk zijn er altijd wat dingen die anders en of beter kunnen maar voor een eerste brisket ben ik super tevreden! :D
 
Ziet er toch goed uit.Lust ik wel een plakje van.
 
Prachtig sappig zo te zien zeg, en ook keurig gesneden.

ik doe het er voor.
 
En dan nog voor de mensen die meer visueel zijn aangelegd een diagrammetje van het temperatuurverloop. ;)

brisketdiagram.gif
 
Wow, food pron! ;)

Wel een erg lange stall zeg, zal wel zenuwslopend geweest zijn.
 
:) Dat zijn van die momenten dat je gaat denken, zou mijn thermometer nog wel goed zijn? Gelukkig weet ik ook dat je je niet druk moet maken, it's done when it's done, maar het is wel een mooi moment als hij weer besluit omhoog te gaan :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan