Beef en Steak

Brisket.

Folie maakt echt veel verschil ;)
 
Komt ie dan! Tussen tijds wel even ingedommeld.
03:00    Dome: 0.  / Kern: 12 graden
03:15    Dome: 72  / kern: 12
03:30    Dome: 92. / kern: 16
03:37    Dome: 112/ kern: 18
03:40    Dome: 117/ kern: 20
03:48    Dome: 128/ kern: 23
Zo en toen viel ik in slaap op de bank, schrok wakker om 06:18 uur
06:18    Dome: 104 / kern 58
Temperatuur daalt dus bij vullen
07:00    Dome: 106 / kern 58
07:30    Dome: 117 / kern 60
08:00    Dome:  96 / kern 61
08:30    Dome:  114/ kern 62
09:00    Dome:  119/ kern 63
09:30    Dome:  117/ kern 64
10:00    Dome:  119/ kern 65
10:30    Dome:  117/ kern 66
11:00    Dome:  102/ kern 67 (moest bijvullen)
ja ik denk het wel een graad per half uur, het is ook voor het eerst.
Maar hij moet straks toch ergens blijven hangen?
11:30    Dome:  114/ kern 68
12:00    Dome:  111/ kern 68
12:30    Dome:  117/ kern 74 Hij zit nu in de folie.
13:00    Dome:  127/ kern 74
13:30    Dome:  126/ kern 79
14:00    Dome:  112/ kern 83
14:30    Dome:  116/ kern 86
 
Komt ie dan! Tussen tijds wel even ingedommeld.
03:00    Dome: 0.  / Kern: 12 graden
03:15    Dome: 72  / kern: 12
03:30    Dome: 92. / kern: 16
03:37    Dome: 112/ kern: 18
03:40    Dome: 117/ kern: 20
03:48    Dome: 128/ kern: 23
Zo en toen viel ik in slaap op de bank, schrok wakker om 06:18 uur
06:18    Dome: 104 / kern 58
Temperatuur daalt dus bij vullen
07:00    Dome: 106 / kern 58
07:30    Dome: 117 / kern 60
08:00    Dome:  96 / kern 61
08:30    Dome:  114/ kern 62
09:00    Dome:  119/ kern 63
09:30    Dome:  117/ kern 64
10:00    Dome:  119/ kern 65
10:30    Dome:  117/ kern 66
11:00    Dome:  102/ kern 67 (moest bijvullen)
ja ik denk het wel een graad per half uur, het is ook voor het eerst.
Maar hij moet straks toch ergens blijven hangen?
11:30    Dome:  114/ kern 68
12:00    Dome:  111/ kern 68
12:30    Dome:  117/ kern 74 Hij zit nu in de folie.
13:00    Dome:  127/ kern 74
13:30    Dome:  126/ kern 79
14:00    Dome:  112/ kern 83
14:30    Dome:  116/ kern 86
15:00    Dome:  120/ Kern 88

Valt me wel op de zon schijnt weer en de temperatuur van de ketel gaat omhoog, ik wist niet dat ie zo gevoelig was.
Hij staat tenslotte onder een afdak.
 
Sorry allemaal,

Maar om 15:45 ging ij van de q af met een temperatuur van 91 graden.
Vanavond breng ik verslag uit want ik moest ook nog de rest koken.
 
Ik ben benieuwd! Succes met de rest van je gerechten!
 
ben ook heel erg benieuwd naar je eind resultaat
 
Volgens mij is Jeroen ingedut na het eten. ;)
 
Ik had het recept van Dennis gevolgd en het was heerlijk.
De kruiden zaten door het hele vlees niet te overheersend maar wel aanwezig. Het was een stuk van 5/6 kilo en misschien heb ik een kilo vet weggesneden, maar we waren met 5 volwassenen en ik heb het restant  gewogen en er was nog 755 gram dus dat zegt genoeg denk ik!
Alleen vond ik een bepaald gedeelte wat droog, misschien niet goed genoeg ge?njecteerd??? Of iets anders verkeerd gedaan, daar zal ik de volgende keer waarschijnlijk achter komen of iemand moet daar een verklaring voor hebben?
Het was een uitdaging gezien mijn ervaring maar met jullie hulp toch naar een goed eind gebracht, dus iedereen bedankt voor de adviezen!!! Het was een bijzondere ervaring ook voor mijn buren trouwens;-)

 
c3f01d3b-ac8b-c5b8.jpg
c3f01d3b-aca9-8197.jpg

c3f01d3b-ad99-ba6d.jpg

Ik heb de foto's zelf niet gemaakt, ik had het te druk met dat mooie stuk!!! Achteraf jammer dat ik geen mooie foto van de brisket heb maar goed je kan niet alles hebben.
Iedereen bedankt voor het volgen.
 
ziet er geweldig uit, volgens mij heb je wel een koetje in de wacht gesleept  :)
 
Koetje verdient hoor! Brisket is zo'n beetje het lastigste stuk vlees om te bereiden, waarom dingen goed of mis gaan ben ik ook nog niet achter ;)
 
Lekker hoor!
 
Ziet er goed uit.
Gefeliciteerd met je koetje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan