Beef en Steak

Brisket

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Leo
  • Startdatum Startdatum
08:45 dome temperatuur 82 graden, kerntemperartuur 6 graden
09:15 dome temperatuur 100 graden, kerntemperartuur 28 graden
09:45 dome temperatuur 108 graden, kerntemperartuur 43 graden
10:15 dome temperatuur 108 graden, kerntemperartuur 52 graden
10:45 dome temperatuur 110 graden, kerntemperartuur 58 graden
11:15 dome temperatuur 111 graden, kerntemperartuur 63 graden
11:45 dome temperatuur 109 graden, kerntemperartuur 64 graden
12:15 dome temperatuur 111 graden, kerntemperartuur 65 graden
12:45 dome temperatuur 113 graden, kerntemperartuur 65 graden
13:15 dome temperatuur 118 graden, kerntemperartuur 65 graden
13:45 dome temperatuur 119 graden, kerntemperartuur 65 graden
14:15 dome temperatuur 119 graden, kerntemperartuur 65 graden
14:45 dome temperatuur 119 graden, kerntemperartuur 65 graden
15:15 dome temperatuur 114 graden, kerntemperartuur 64 graden
15:45 dome temperatuur 109 graden, kerntemperartuur 63 graden
15:15 dome temperatuur 107 graden, kerntemperartuur 62 graden

ik zak alleen maar, komt goed
 
Gewoon vertrouwen hebben! Komt vanzelf goed. Bij mij duurde het 6 uur.
 
Gewoon adem blijven halen, komt vanzelf goed!

Had je nog een streef tijd (of datum ???) waarop hij klaar moet zijn?
 
Ik zou eens kijken Leo, en als hij mooi is zou ik hem inpakken en terug in de WSM leggen.
 
Ik volg dit draadje met ingehouden spanning.... :o
 
ik kreeg onverwacht visite, en moest toen een andere bbq erbij aansteken om te kunnen eten.

Heb de brisket bij 71 graden ingepakt in aluminiumfolie en nu ligt ie in de folie in de WSM tot dat ie de 91 graden heeft berijkt.
zal er zo nog een foto van posten
 
hier een foto zoals ie eruitzag bij de 71 graden en ik hem in de aluminiumfolie heb gedaan

IMG_3760.jpg


wordt vervolgt
 
Ben benieuwd.!?
 
nee, blijft op 89 graden steken, HELP  :)
 
om 21:50 was ie 91 graden, heb hem er toen afgehaald en in folie door laten garen tot 95 graden.
om 22:30 uit de folie gehaald en aangesneden

IMG_3762.jpg


prachtig mals tuk vlees

IMG_3763.jpg


IMG_3764.jpg


is zeer zeker de moeite waard geweest.
klein stukje geproeft en morgen weer verder met de burnt end

wordt morgen vervolgt
 
Mooi werk hoor Leo!! En gefeliciteerd met je koei en het behalen van de Big Three :D
 
o yehhhhhh, joepie haha,

was gewoon gaaf om te doen en morgen lekker smullen
 
Wow,dat ziet er echt goed uit.
Je bent even bezig maar dan heb je ook wat moet je maar denken.

Hoe is de structuur, "draadjes vlees" of nog zachter?
 
Nosmo zei:
Wow,dat ziet er echt goed uit.
Je bent even bezig maar dan heb je ook wat moet je maar denken.

Hoe is de structuur, "draadjes vlees" of nog zachter?

draadjesvlees achtig, maar wel malser vind ik
 
Ik heb nog even een paar projecten in de wachtrij staan, maar brisket ga zeker en vast ook doen binnenkort.
 
mijn to do lijstje is ook geen lijstje meer, is een waslijst
 
Hiep hiep Leo!
 
Terug
Bovenaan Onderaan