- Berichten
- 1.614
Had vroeger al eens brisket gemaakt maar dat was een tegenvaller, taai, droog, ...
Vandaag rematch.
Had een tijdje geleden aan mijn beenhouwer gevraagd om een Borstlap aan de kant te houden.
De volledige borstlap was 2,5kg, maar heb uiteindelijk de helft meegenomen.
Deze is van een simental rund.
Noskos recept gevolgd, geinjecteerd met bouillon en gerubd zoals vermeld.
Op de minimax met eikenhout
Ipv van de gekende stall gebon de temperatuur van mijn vleesje te zakken... Eerste keer dat ik zoiets meemaak.
Na 1,5 uur de sonde eens verplaatst maar, bleef zakken.
2,5 uur later nog steeds aan het zakken.
Dan maar inpakken in alu folie.
Jiha, begint terug te stijgen.
Van de q gehaald, 1,5h laten rusten en dan aangesneden.
Deze keer was het resultaat veel beter, zacht, mals en niet al te droog.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Vandaag rematch.
Had een tijdje geleden aan mijn beenhouwer gevraagd om een Borstlap aan de kant te houden.
De volledige borstlap was 2,5kg, maar heb uiteindelijk de helft meegenomen.
Deze is van een simental rund.
Noskos recept gevolgd, geinjecteerd met bouillon en gerubd zoals vermeld.
Op de minimax met eikenhout
Ipv van de gekende stall gebon de temperatuur van mijn vleesje te zakken... Eerste keer dat ik zoiets meemaak.
Na 1,5 uur de sonde eens verplaatst maar, bleef zakken.
2,5 uur later nog steeds aan het zakken.
Dan maar inpakken in alu folie.
Jiha, begint terug te stijgen.
Van de q gehaald, 1,5h laten rusten en dan aangesneden.
Deze keer was het resultaat veel beter, zacht, mals en niet al te droog.
Zeker voor herhaling vatbaar.