BasBQ
Beef en Steak

Brisket Point != Brisket Ear?

BertusQ

Tondelzoeker
Berichten
4
Hallo,

Ik ben van plan om Burnt Ends te gaan maken. In verschillende recepten wordt er geschreven dat dit van de Brisket Ear gemaakt moeten.
Wat dan weer de point zou moeten zijn van de Brisket, gescheiden van de flat, als ik het goed begrijp. Oftewel ik ben op zoek naar een mooi stuk brisket point.
Nou zat ik op butchery.nl te kijken naar een Brisket, deze Brisket Black Angus USA:

Bij gewicht kun je kiezen voor een stuk FLAT of en nou komt ie: point without ear. Dit snap ik niet helemaal want de ear zou juist de point moeten zijn toch?
Ik heb met ze gemaild en ze zeggen dat ze de ear altijd van de point afsnijden omdat de meeste klanten dit te vet vinden.

Kunnen jullie mij duidelijkheid geven wat zij hier nou voor stuk leveren?
 

EasywoodsQ

Pitmaster
 
 
 
Berichten
743
Dennis heeft er een stukje over geschreven in z'n recept....... volgens mij ook de point...... maar dan snap ik hun omschrijving ook niet inderdaad 🤔


Wat is een brisket ear?​

Toen ik bij Beef & Steak was en Matthijs vroeg of ik wist wat een brisket ear was moest ik hem het antwoord schuldig blijven. Hij vertelde dat het de vette spier van de brisket is. En toen wist ik het natuurlijk meteen. “Dat is de point!” zei ik. Inderdaad, maar als je brisket gaat kopen en je vraagt naar de point dan komt dat stuk altijd met een stukje flat eronder. Als je een brisket ear koopt krijg je alleen de point en dat biedt een aantal voordelen!

Hoe zit dat ook alweer met brisket?​

Een hele brisket, een ‘whole packer’, is een stuk uit de borst van de koe. Zo’n brisket bestaat uit twee spieren, ‘de flat’ en ‘de point’. De flat is zoals de naam al doet vermoeden plat en is het grootste deel van een whole packer. Over deze flat loopt een andere spier, de point. Deze spier is puntig, je zou er een oor in kunnen zien met heel veel fantasie.
De flat is een mager stuk rundvlees en heeft heel erg de neiging om uit te drogen. De point is een heel stuk vetter en blijft daardoor veel sappiger.
 

Rogier

Pitmaster
 
 
Berichten
740
Weer wat geleerd 😀
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.015
De forum sponsor heeft het gewoon in zijn assortiment.
 

Alan

Tondelzoeker
Berichten
10
Dank je! Ik vond dit ook al zo vreemd.
Over de bereiding…
Ik heb burnt ends al zien staan maar kan je hem ook als brisket bereiden? Niet om er makkelijk vanaf te komen maar we zijn met een klein gezelschap en wil de niet voor de volle mep gaan. Of kan ik dan beter de flat nemen? Point lijkt me lekkerder
 

Rogier

Pitmaster
 
 
Berichten
740
  • Leuk
Waarderingen: Alan
Bovenaan Onderaan