- Berichten
- 43
Eerste eigen topic, een korte rapportage van de brisket die ik vrijdag en zaterdag bereid heb.
Ik ben begonnen met een brisket van ruim 5,5 kg
Na hier ruim een kilo vet vanaf getrimd te hebben heb ik deze gerubt met alleen zout en peper. Vrijdagavond rond 23:00 is deze op de WSM gegaan die op het rooster 95?C was.
De brisket ziet er wat wit uit, dit komt door de LED-lamp die de boel verlichtte
Zaterdagochtend rond 8:00 was de WSM nog altijd keurig op temperatuur, 96?C en had de brisket een kerntemperatuur van 65 graden.
Op dat moment heb ik de brisket ingepakt in bakpapier van DEPA wat bevochtigd was met appelsap. Helaas zijn daar geen foto's van. De temperatuur van de WSM heb ik opgevoerd naar 115 graden en de brisket terug gelegd.
De temperatuur steeg rustig, echter de stijging van 83?C naar 86?C heeft ruim 3 uur geduurd, dit had ik niet echt verwacht. Om 15:00 voelde de punt al goed aan en heb ik deze afgesneden zodat alleen de flat nog op de WSM bleef liggen
Na een uurtje voelde ook de flat goed aan (thermometer ging soepel in en uit) en heb ik deze ingepakt en plm 2 uur laten rusten. Met het volgende resultaat:
Burnt ends staan voor zondag op het menu, vandaag hadden we hier ruim voldoende aan
Ik ben begonnen met een brisket van ruim 5,5 kg

Na hier ruim een kilo vet vanaf getrimd te hebben heb ik deze gerubt met alleen zout en peper. Vrijdagavond rond 23:00 is deze op de WSM gegaan die op het rooster 95?C was.

De brisket ziet er wat wit uit, dit komt door de LED-lamp die de boel verlichtte
Zaterdagochtend rond 8:00 was de WSM nog altijd keurig op temperatuur, 96?C en had de brisket een kerntemperatuur van 65 graden.

Op dat moment heb ik de brisket ingepakt in bakpapier van DEPA wat bevochtigd was met appelsap. Helaas zijn daar geen foto's van. De temperatuur van de WSM heb ik opgevoerd naar 115 graden en de brisket terug gelegd.
De temperatuur steeg rustig, echter de stijging van 83?C naar 86?C heeft ruim 3 uur geduurd, dit had ik niet echt verwacht. Om 15:00 voelde de punt al goed aan en heb ik deze afgesneden zodat alleen de flat nog op de WSM bleef liggen

Na een uurtje voelde ook de flat goed aan (thermometer ging soepel in en uit) en heb ik deze ingepakt en plm 2 uur laten rusten. Met het volgende resultaat:

Burnt ends staan voor zondag op het menu, vandaag hadden we hier ruim voldoende aan
