- Berichten
- 2.987
Als je dan toch even thuis zit en s'nachts er uit moet om de kleine te voeden........
In de koelkast lag nog een mooie Canadese brisket te wachten, waarvan ik enkel de point had laten snijden door de slager..
Bij het trimmen viel gelijk de hoeveelheid vet op en de mooie marmering.
Het plan was deze te injecteren met de runderbouillon die ik van eerdere brisket- en pulled beefsessies had opgevangen (=heel veel smaak).
Hierna een koffierub aangebracht volgens dit recept, met iets minder zout. Dat kan altijd achteraf nog: https://www.macsbbqpit.com/coffee-rub/
Dat was afgelopen middag. Nu 3.30u, de Q naar 110 graden gebracht, waarna het tijd was voor de brisket.
Stukje hout er onder (vandaag gezien in het filmpje van Dennis), zodat het vet/vocht niet blijft staan en je een mooiere bark krijgt.
Tot zover de eerste stappen.... Ik ga nog even tukken tot de volgende voeding
Wordt vervolgd...

In de koelkast lag nog een mooie Canadese brisket te wachten, waarvan ik enkel de point had laten snijden door de slager..


Bij het trimmen viel gelijk de hoeveelheid vet op en de mooie marmering.

Het plan was deze te injecteren met de runderbouillon die ik van eerdere brisket- en pulled beefsessies had opgevangen (=heel veel smaak).


Hierna een koffierub aangebracht volgens dit recept, met iets minder zout. Dat kan altijd achteraf nog: https://www.macsbbqpit.com/coffee-rub/


Dat was afgelopen middag. Nu 3.30u, de Q naar 110 graden gebracht, waarna het tijd was voor de brisket.

Stukje hout er onder (vandaag gezien in het filmpje van Dennis), zodat het vet/vocht niet blijft staan en je een mooiere bark krijgt.

Tot zover de eerste stappen.... Ik ga nog even tukken tot de volgende voeding

Wordt vervolgd...
Laatst bewerkt: