- Berichten
- 13
Ik heb gisteren een brisket van 6 kg klaargemaakt op de Hot and Fast methode.
Het vlees heb ik van een biologische slager van een koe uit Nederland (Boeren in het Bos)
Nu hoor ik jullie al denken, die hollandse koeien hebben geen vet dat wordt een droog stuk vlees.
Wel, ik vond het bij deze dat er aardige stukken vet erop zaten.
Ik moest zelfs vet afsnijden.
Dag ervoor geinjecteerd en rub (peter, zout en knoflook) erop gedaan.
Het vlees eerst 2 á 2,5 uur direct (200 °C ) met de vetkant naar beneden.
Daarna ingepakt en indirect (150 °C ) laten garen tot dat ik bij een kerntemperatuur van 93 °C er met een prikker makelijk in kon prikken.
Even laten uitdampen en ingepakt 3 uur laten rusten.
Bij het aansnijden was het vlees goed sappig en het vlees erg mals.
Het vlees heb ik van een biologische slager van een koe uit Nederland (Boeren in het Bos)
Nu hoor ik jullie al denken, die hollandse koeien hebben geen vet dat wordt een droog stuk vlees.
Wel, ik vond het bij deze dat er aardige stukken vet erop zaten.
Ik moest zelfs vet afsnijden.
Dag ervoor geinjecteerd en rub (peter, zout en knoflook) erop gedaan.
Het vlees eerst 2 á 2,5 uur direct (200 °C ) met de vetkant naar beneden.
Daarna ingepakt en indirect (150 °C ) laten garen tot dat ik bij een kerntemperatuur van 93 °C er met een prikker makelijk in kon prikken.
Even laten uitdampen en ingepakt 3 uur laten rusten.
Bij het aansnijden was het vlees goed sappig en het vlees erg mals.