- Berichten
- 372
Hoi,
Naar aanleiding van de blogpost / video van Noskos over de Brisket Ear heb ik deze ook maar eens geprobeerd te maken.
Ik heb bij Beef & Steak een Brisket Ear besteld en deze vervolgens ontdaan van het harde vet aan de buitenkant.
Als rub heb ik LetzQ Beef Rub gebruikt en ik heb niks geinjecteerd.
Na een uur op de BBQ ben ik gaan sprayen met water, en dat vervolgens elk half uur gedaan totdat die in de folie ging.
Bij het in de folie doen heb ik ook nogmaals goed gesprayed en toen als een compact pakketje terug op de WSM.
De plaatjes:

Na een uur op de WSM:

Vlak voor inpakken in de folie na ongeveer 3u:

Na 1,5u zat de interne temp al op 92 graden. Na voelen met een thermometer bleek het nog niet mals genoeg dus nog even laten liggen.

Na 2u voelde het al wel wat zachter en gaf de thermometer 98 graden aan, dus ik heb 'm maar van de Q afgehaald want ik wilde de temperatuur niet te ver laten oplopen uit angst het stuk vlees te verpesten.

Het is geen brisket die uit elkaar valt. Je kunt 'm redelijk makkelijk uit elkaar trekken, maar je merkt wel dat het vet tussen het vlees nog niet helemaal weggesmolten is en daardoor blijft het nog een beetje stug.
Smaakt erg goed, veel minder vettig dan bijvoorbeeld de beef ribs die ik laatst maakte, maar ik ben nog niet helemaal heppie de peppie.

Ik las al op diverse fora dat bij hot & fast brisket het niet erg is om de temp iets hoger op te laten lopen.
Ik vrees dus dat ik mij te veel door de temperatuur heb laten leiden. Iets om volgende keer anders te doen.
Voor een eerste keer brisket een leuke ervaring, maar ik ga de volgende keer toch low&slow doen ipv hot&fast.
Eens kijken wat dat voor uitwerking heeft.
Naar aanleiding van de blogpost / video van Noskos over de Brisket Ear heb ik deze ook maar eens geprobeerd te maken.
Ik heb bij Beef & Steak een Brisket Ear besteld en deze vervolgens ontdaan van het harde vet aan de buitenkant.
Als rub heb ik LetzQ Beef Rub gebruikt en ik heb niks geinjecteerd.
Na een uur op de BBQ ben ik gaan sprayen met water, en dat vervolgens elk half uur gedaan totdat die in de folie ging.
Bij het in de folie doen heb ik ook nogmaals goed gesprayed en toen als een compact pakketje terug op de WSM.
De plaatjes:

Na een uur op de WSM:

Vlak voor inpakken in de folie na ongeveer 3u:

Na 1,5u zat de interne temp al op 92 graden. Na voelen met een thermometer bleek het nog niet mals genoeg dus nog even laten liggen.

Na 2u voelde het al wel wat zachter en gaf de thermometer 98 graden aan, dus ik heb 'm maar van de Q afgehaald want ik wilde de temperatuur niet te ver laten oplopen uit angst het stuk vlees te verpesten.

Het is geen brisket die uit elkaar valt. Je kunt 'm redelijk makkelijk uit elkaar trekken, maar je merkt wel dat het vet tussen het vlees nog niet helemaal weggesmolten is en daardoor blijft het nog een beetje stug.
Smaakt erg goed, veel minder vettig dan bijvoorbeeld de beef ribs die ik laatst maakte, maar ik ben nog niet helemaal heppie de peppie.

Ik las al op diverse fora dat bij hot & fast brisket het niet erg is om de temp iets hoger op te laten lopen.
Ik vrees dus dat ik mij te veel door de temperatuur heb laten leiden. Iets om volgende keer anders te doen.
Voor een eerste keer brisket een leuke ervaring, maar ik ga de volgende keer toch low&slow doen ipv hot&fast.
Eens kijken wat dat voor uitwerking heeft.