- Berichten
- 1.612
Afgelopen weken waren we in de Finistere, Bretagne, laat dat nu aan de zee liggen en hun specialiteit, juist. Vis, schaaldieren, schelpdieren, ....
Een goede vriend van ons heeft daar een restaurantje, aan hem gevraagd een kreeft van de groothandel mee te nemen.
Hoe groot wil je ze? een mooie voor 2 personen was het antwoord...
Hij had er eentje mee van 1400gram.
Eerst de Joe opgestookt naar een een goeie 100°C en wat boter gerookt met appelhout, daarna een sjalotje en bieslook toegevoegd.
De Joe verder opgestookt naar 200°C
Dan komt het moeilijkste, het beestje levend in 2 snijden, ging al bij al vlot, maar doe het toch niet graag.
Snel snel op de Q in de hoop dat de stuipen toch wat zouden stoppen.
Na een aantal minuten ze omgedraaid en ingesmeerd met mijn boter/sjalot/bieslook mengsel.
In totaal heeft ze er 15 minuten op gelegen, garing was perfect.
mijn vrouw had nog wat boontjes en aardappelen op de binnenpit als sides gemaakt maar met de kreeft alleen hadden we ook genoeg gehad.
Daarna kwam het zuurste moment, einde van ons verlof...
Een goede vriend van ons heeft daar een restaurantje, aan hem gevraagd een kreeft van de groothandel mee te nemen.
Hoe groot wil je ze? een mooie voor 2 personen was het antwoord...
Hij had er eentje mee van 1400gram.
Eerst de Joe opgestookt naar een een goeie 100°C en wat boter gerookt met appelhout, daarna een sjalotje en bieslook toegevoegd.
De Joe verder opgestookt naar 200°C
Dan komt het moeilijkste, het beestje levend in 2 snijden, ging al bij al vlot, maar doe het toch niet graag.
Snel snel op de Q in de hoop dat de stuipen toch wat zouden stoppen.
Na een aantal minuten ze omgedraaid en ingesmeerd met mijn boter/sjalot/bieslook mengsel.
In totaal heeft ze er 15 minuten op gelegen, garing was perfect.
mijn vrouw had nog wat boontjes en aardappelen op de binnenpit als sides gemaakt maar met de kreeft alleen hadden we ook genoeg gehad.
Daarna kwam het zuurste moment, einde van ons verlof...