Na een aantal keer pulled pork gemaakt te hebben waarbij ik de Texas Crutch toepaste, vandaag een poging om 'the zone' te overleven. Tevens een kijkje op mijn buitenkeuken.
Het begon allemaal met een vleespakket van 15KG van BBQuality. Erg mooie stukken vlees, waaronder een Boston Butt van bijna 5KG:
Gisteravond die wat van z'n vetlaagje ontdaan:
Daarna ingewreven met zout en ge?njecteerd:
Voor injectie volgende gebruikt:
Daarna ingepakt en een nachtje in de koelkast gezet.
Als rub 'Memphis Dust' gebruikt:
Vanochtend vroeg de Butt uit z'n slaap gewekt, om hem wat op te binden en te voorzien van een mooi laagje 'dust':
Daarvoor de Daniel Boone al opgestart en keurig op 110 C gebracht:
Om 9 uur vanochtend is hij erop gegaan:
Hierna nog een mop-sauce gemaakt, die er elke twee uur over gaat (tot aan de 6 uur):

Wordt vervolgd....
Het begon allemaal met een vleespakket van 15KG van BBQuality. Erg mooie stukken vlees, waaronder een Boston Butt van bijna 5KG:

Gisteravond die wat van z'n vetlaagje ontdaan:

Daarna ingewreven met zout en ge?njecteerd:

Voor injectie volgende gebruikt:
- 1/2 cup Apple Juice
- 1/2 cup Water
- 1/4 cup Brown Sugar
- 1/4 cup Salt
- 1/2 TBS Soy Sauce
- 1/2 TBS Worcestershire Sauce
Daarna ingepakt en een nachtje in de koelkast gezet.
Als rub 'Memphis Dust' gebruikt:

- 3/4 cup firmly packed dark brown sugar
- 3/4 cup white sugar
- 1/2 cup paprika
- 1/4 cup garlic powder
- 2 tablespoons ground black pepper
- 2 tablespoons ground ginger powder
- 2 tablespoons onion powder
- 2 teaspoons rosemary powder

Vanochtend vroeg de Butt uit z'n slaap gewekt, om hem wat op te binden en te voorzien van een mooi laagje 'dust':

Daarvoor de Daniel Boone al opgestart en keurig op 110 C gebracht:

Om 9 uur vanochtend is hij erop gegaan:

Hierna nog een mop-sauce gemaakt, die er elke twee uur over gaat (tot aan de 6 uur):
- 1 cups Vegetable Oil
- 1 cup Cider Vinegar
- 2 cup water (kokend, om de rub mee op te lossen)
- 1/2 cup of dry rub
- 1 TBS Worcestershire
- 1 TBS Soy Sauce

Wordt vervolgd....