Hierbij de rest van het verslag....
Na 8 uur 's avonds begon de temperatuur heel langzaam te stijgen. Om 9 uur besloten de pit temp te verhogen naar 120 C, dat hielp goed, temperatuur begon sneller op te lopen. Vanaf 10.30 op diverse plekken gemeten, de 'dunste' stukken waren toen net 90 C. Vreemde was dat rond het bot de temperatuur lager was...
Iets over 11 uur was de laagste temperatuur in de Butt 90 graden, hoogste 93....Tijd dus om hem ervan af te halen en hem even wat rust te gunnen:
De berenklauwen staan al klaar.....
Let the pulling begin:
Wat een verademing tov pullen met normale vorken en/of je vingers...Je trekt dat stuk vlees in een mun van tijd uit elkaar!
Perfecte garing:
Het bot kwam er helemaal schoon uit!
Eind resultaat:
Een mooi bak vol met draadjesvlees...
En dan natuurlijk de hamvraag: Hoe smaakt dat vlees na ruim 12 uur op de Q?
Heerlijk! Was supermals, had geen extra vocht nodig. Goede vleessmaak, waarbij de stukken bark een lekkere extra smaakmaker zijn.
Volgende keer zelfde recept, maar dan met de Texas Crutch....als dat qua smaak/malsheid niet veel uitmaakt, dan heb je iig de tijdswinst, wat dit duurde wel erg lang...
Over de hoeveelheid wat overbleef: Ik heb het nog een keer nagemeten, hoeveelheid klopt....Komt neer op een derde gewichtsverlies, volgens mij is dat niet eens zo gek (het bot woog ook behoorlijk wat)...
Verheug me nu al op vanavond, lekkere broodjes PP met eigen gemaakte Coleslaw....