BasBQ
Beef en Steak

Black Angus Picanha

 

Daannij

Kooltjesharker
Berichten
134
Na 2 weekjes rusten in de koelkast was het vanavond tijd voor de Picanha. Stuk van bijna 1,7 kilo in tweeën gedeeld aangezien het is te gek werd voor 2 personen.

Op een beetje peper en zout na niks eraan gedaan. On the side krieltjes met schil welke onder een dekentje van kerrie, paprika, knoflook en bieslook kwamen te liggen.

Verder voor de verfrissing de inmiddels ‘standaard’ Griekse salade. Deze blijft heerlijk!

Picanha indirect rond de 135/140 graden tot kern van 45 graden. Daarna kort afgefakkeld aangezien het al snel op een uitslaande flatbrand begon te lijken. Na 10/15 minuten rust tijd om aan te vallen.

Smaakte heerlijk, volgende keer wellicht toch een klein rubje erop.

F5F76C17-12D6-4A68-888B-5AC9D7E3E8BC.jpeg
C1C39A78-B090-4D06-8A08-404C98F5A8D0.jpeg
D07AFF1F-9598-4CEB-BF12-3BDF2593DE6E.jpeg
7C79D9E6-9D97-4799-AB66-350281553BEC.jpeg
EC4B20B9-713B-4D96-83AE-60EFB2F5589B.jpeg
 
Ziet er heerlijk uit.
1,7 kg is inderdaad een beetje overkill voor 2 personen.
 
Ziet er goed uit!
Toevallig vanmiddag bij de Makro ook een stuk picanha gehaald en ik denk dat ik die volgens jouw recept maken.😁🤤
 
Topper.
Ziet er goed uit zeg
Picanha is ook hier favoriet
 
Mooi gerecht. Altijd lekker met aardappeltjes.
 
Hmmmmmmm. Zit hier met het kwijl in mijn mond. Erg lekker hoor.
 
Mooi rosé is ie! Heerlijk stukkie vlees.
 
Mooi picanhastukje ziet er goed uit hoor! Mooi die foto's! (y) 🔥
 
Terug
Bovenaan Onderaan