- Berichten
- 116
Vannacht / morgenochtend is het zover... Mijn eerste brisket vliegt erop.
Direct voor een whole Packer gegaan zodat we voor de
kunnen gaan.
Ik zal in de loop van het process deze post updaten met extra foto's.
Woensdag de brisket (5kg NL grainfed Holstein) netjes vacuüm verpakt gekregen.
Zonet getrimd... Niet evident. Zelfs met de instructies van Noskos erbij was het zoeken, zwoegen en angstig snijden.
Ik vond het best moeilijk om uit te maken wat wat was. Er lag nog een laag vlees bovenop de fat cap waardoor ik er niet meteen kop aan kreeg.
Heb hem ook wat moeten bijsnijden zodat hij op mijn Bastard Medium past.
Uiteindelijk is dit het geworden:
Ik was oorspronkelijk niet van plan om te injecteren, maar aangezien ik vrij weinig vetmarmering zie, ga ik hem toch injecteren met fond.
Nu zelf even rusten en dan sevves injecteren en in de rub zetten.
21u brisket in de rub gezet. Zwarte peper, zout en een dun laagje beef rub volgens smokey goodness recept.
00:30: brisket uit de frigo gehaald en rustig de bastard aangestoken. Voldoende tijd nemen om hem naar een stabiele 105 te brengen.
1:45: we zijn vertrokken!
7:10: Eens even kijken.
Ziet er op zich wel goed uit. Even het plasje vocht laten weglopen en ondertussen een eerste keer temperatuur genomen in de flat. 65°
Het voelt wel super taai aan om de thermometer erin te steken
9:30: We zitten ondertussen op 74 graden. Traag maar gestaag.
Ik ga eens even zien wat hij doet zonder wrappen, mocht het toch te traag gaan kan ik er nog altijd later voor kiezen om te wrappen.
Heb ondertussen ook genoeg tijd gehad om eens wat tallow te proberen maken.
10:30: De Flat zit op 80°, de point op 83°. De Point voelt ook al een pak soepeler aan.
13:00: Nu wordt het spannend. Sommige delen van de flat zijn boterzacht, anderen niet. Weet niet goed of ik gewoon moet blijven doorgaan of niet
13:29: Ik heb besloten om de brisket eraf te halen. De temperatuur had op een paar minuten tijd 2 graden gewonnen in de flat en ik wil het niet riskeren dat de zachte delen uitdrogen.
Wel vergeten een foto te maken want het was net in een felle regenbui. Straks foto's van het resultaat!
Nu misschien toch een klein dutje doen.
18:54: Het verdict is binnen... Met 8 man alles opgegeten en de lening was unaniem. Heel lekker, maar sommige stukken waren wat droog.
Volgende keer ga ik voor een meer doormarmerd stuk gaan.
EN uiteraard de burnt ENDS niet vergeten. Als laatste op tafel gezet en op 1 2 3 verdwenen. Man die Point is een beestig lekker stukje
Direct voor een whole Packer gegaan zodat we voor de

Ik zal in de loop van het process deze post updaten met extra foto's.
Woensdag de brisket (5kg NL grainfed Holstein) netjes vacuüm verpakt gekregen.
Zonet getrimd... Niet evident. Zelfs met de instructies van Noskos erbij was het zoeken, zwoegen en angstig snijden.
Ik vond het best moeilijk om uit te maken wat wat was. Er lag nog een laag vlees bovenop de fat cap waardoor ik er niet meteen kop aan kreeg.
Heb hem ook wat moeten bijsnijden zodat hij op mijn Bastard Medium past.
Uiteindelijk is dit het geworden:
Ik was oorspronkelijk niet van plan om te injecteren, maar aangezien ik vrij weinig vetmarmering zie, ga ik hem toch injecteren met fond.
Nu zelf even rusten en dan sevves injecteren en in de rub zetten.
21u brisket in de rub gezet. Zwarte peper, zout en een dun laagje beef rub volgens smokey goodness recept.
00:30: brisket uit de frigo gehaald en rustig de bastard aangestoken. Voldoende tijd nemen om hem naar een stabiele 105 te brengen.
1:45: we zijn vertrokken!

7:10: Eens even kijken.
Ziet er op zich wel goed uit. Even het plasje vocht laten weglopen en ondertussen een eerste keer temperatuur genomen in de flat. 65°
Het voelt wel super taai aan om de thermometer erin te steken
9:30: We zitten ondertussen op 74 graden. Traag maar gestaag.
Ik ga eens even zien wat hij doet zonder wrappen, mocht het toch te traag gaan kan ik er nog altijd later voor kiezen om te wrappen.
Heb ondertussen ook genoeg tijd gehad om eens wat tallow te proberen maken.
10:30: De Flat zit op 80°, de point op 83°. De Point voelt ook al een pak soepeler aan.
13:00: Nu wordt het spannend. Sommige delen van de flat zijn boterzacht, anderen niet. Weet niet goed of ik gewoon moet blijven doorgaan of niet

13:29: Ik heb besloten om de brisket eraf te halen. De temperatuur had op een paar minuten tijd 2 graden gewonnen in de flat en ik wil het niet riskeren dat de zachte delen uitdrogen.
Wel vergeten een foto te maken want het was net in een felle regenbui. Straks foto's van het resultaat!
Nu misschien toch een klein dutje doen.
18:54: Het verdict is binnen... Met 8 man alles opgegeten en de lening was unaniem. Heel lekker, maar sommige stukken waren wat droog.
Volgende keer ga ik voor een meer doormarmerd stuk gaan.
EN uiteraard de burnt ENDS niet vergeten. Als laatste op tafel gezet en op 1 2 3 verdwenen. Man die Point is een beestig lekker stukje
Laatst bewerkt: