- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's
Enige tijd geleden liep ik door de Hanos en zag ik dit mooie stukje vlees liggen; Bife de Tira.
Nog nooit van gehoord maar het zag er fantastisch uit dus, hup, in de winkelwagen.
Gisteren tijd om het eens te gaan bereiden.
Gezien het stuk vlees zat ik een beetje aan een picanha-bereiding te denken, uiteraard met chimmichurri.
Maar wie weet is er wel een heeeele lekkere andere manier om het te bereiden en dat wil ik dan wel eens proberen.
Dus ff ge-googled en wat kom ik tegen: een video van @noskos . En laat de bereiding niet zo heel veel afwijken van hetgeen ik in gedachte had. Nou, mooi zo. Aan de slag dan maar.
Allereerst een foto van de Bife de Tira, zodat jullie meteen het eerste "probleem" zien: Hoe krijgen we die in zijn geheel op het rooster? Oplossing: gewoon in 2-en snijden (helaas). Jammer voor de presentatie....
Beetje zout erover gedaan
Nu passen de stukken mooi op het rooster van de wsm 47cm. Dan kan ik het mooi rustig garen en daarna afgrillen. Zou ik het op de kettle doen, dan ligt er 1 stuk dichter bij het vuur dan het andere en gaat de garing ongelijkmatiger. Ik heb geen water in mijn waterpan, dus lekker opstoken naar ca 130 graden voor het eerste deel
In beide stukken een probe want zou waarschijnlijk vlotjes gaan tot een kern van ca 48gr
En inderdaad. na ca een half uurtje Konden we gaan afgrillen. Eerst de vetkant
En enkele minuutjes later
Op het bordje met koude pastasalade en chimmichurri
Man man man, wat een heerlijk en mooi stukje vlees is dit zeg.
Heerlijk mals en goed te bereiden.
Wat hebben we er van genoten.
Oh ja, Er is ook nog een stukje over voor de volgende dag
Bedankt voor het kijken
Rick
Enige tijd geleden liep ik door de Hanos en zag ik dit mooie stukje vlees liggen; Bife de Tira.
Nog nooit van gehoord maar het zag er fantastisch uit dus, hup, in de winkelwagen.
Gisteren tijd om het eens te gaan bereiden.
Gezien het stuk vlees zat ik een beetje aan een picanha-bereiding te denken, uiteraard met chimmichurri.
Maar wie weet is er wel een heeeele lekkere andere manier om het te bereiden en dat wil ik dan wel eens proberen.
Dus ff ge-googled en wat kom ik tegen: een video van @noskos . En laat de bereiding niet zo heel veel afwijken van hetgeen ik in gedachte had. Nou, mooi zo. Aan de slag dan maar.
Allereerst een foto van de Bife de Tira, zodat jullie meteen het eerste "probleem" zien: Hoe krijgen we die in zijn geheel op het rooster? Oplossing: gewoon in 2-en snijden (helaas). Jammer voor de presentatie....
Beetje zout erover gedaan
Nu passen de stukken mooi op het rooster van de wsm 47cm. Dan kan ik het mooi rustig garen en daarna afgrillen. Zou ik het op de kettle doen, dan ligt er 1 stuk dichter bij het vuur dan het andere en gaat de garing ongelijkmatiger. Ik heb geen water in mijn waterpan, dus lekker opstoken naar ca 130 graden voor het eerste deel
In beide stukken een probe want zou waarschijnlijk vlotjes gaan tot een kern van ca 48gr
En inderdaad. na ca een half uurtje Konden we gaan afgrillen. Eerst de vetkant
En enkele minuutjes later
Op het bordje met koude pastasalade en chimmichurri
Man man man, wat een heerlijk en mooi stukje vlees is dit zeg.
Heerlijk mals en goed te bereiden.
Wat hebben we er van genoten.
Oh ja, Er is ook nog een stukje over voor de volgende dag

Bedankt voor het kijken
Rick