T is weer eventjes geleden dat ik iets heb gepost, maar de Q is zeker nog wel elk weekend aan
Vandaag als afsluiting van t weekend. Biefstuk rollade.
Ik was wat laat met vlees bestellen bij de slager en daardoor hadden ze niet voldoende bavette meer voor mij. na wat twijfel en overleg gegaan voor de 1500 gram kogelbiefstuk. Gevraagd of ze deze alvast voor mij als ‘ rollade ‘ kunnen snijden.
Als je t zo uit pakt uit de verpakking is toch echt wel letterlijk en figuurlijk een homp vlees
Bereiding:
insmeren met pesto
beleggen met prosciuto
rucola sla erop
pijnboom pitjes
thijm
basilicum
parmenzaanse kaas geraspt
Oprollen en vastbinden die handel, met slagerstouw.
BBQ op 180 graden, direct en indirect.
eerst grillen op direct totdat je mooie bruine korst krijgt
vervolgens naar indirecte zone, voor verdere garing tot 48 graden.
na garing nog ff paar minuten laten nagaren onder alufolie.

Vandaag als afsluiting van t weekend. Biefstuk rollade.
Ik was wat laat met vlees bestellen bij de slager en daardoor hadden ze niet voldoende bavette meer voor mij. na wat twijfel en overleg gegaan voor de 1500 gram kogelbiefstuk. Gevraagd of ze deze alvast voor mij als ‘ rollade ‘ kunnen snijden.
Als je t zo uit pakt uit de verpakking is toch echt wel letterlijk en figuurlijk een homp vlees

Bereiding:
insmeren met pesto
beleggen met prosciuto
rucola sla erop
pijnboom pitjes
thijm
basilicum
parmenzaanse kaas geraspt
Oprollen en vastbinden die handel, met slagerstouw.
BBQ op 180 graden, direct en indirect.
eerst grillen op direct totdat je mooie bruine korst krijgt
vervolgens naar indirecte zone, voor verdere garing tot 48 graden.
na garing nog ff paar minuten laten nagaren onder alufolie.