Ik plaats deze bereidingswijze omdat het naar mijn mening een bereidingswijze is die de meeste garantie geeft op een goede biefstuk.
Allereerst moeten de biefstukken niet te klein en zeker niet dun zijn. Minimaal 150 gram om een mooi resultaat te halen.
Ik kruid en zout de biefstuk van te voren omdat dit een lekkerder gekruid korstje geeft. Gebruik geen verse kruiden maar poeders de verse kruiden zullen toch verbranden tijdens de sear. Het van te voren kruiden en zouten geeft wat vocht op de biefstuk maar dit verdwijnt tijdens het verwarmen.
Stook de bbq op en zorg voor hete kolen aan 1 kant dicht onder het rooster. En laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Verwarm nu de biefstukken tot een kern van 30 graden. Nu zal ook het vocht al van de biefstuk verdwijnen.
Wanneer de kerntemperatuur bereikt is de biefstukken om en om grillen dicht op de kolen tot een kerntemperatuur van 48 graden.
Je kunt de biefstukken nu even laten rusten maar hierdoor wordt wel het korstje weer zachter, is dus een kwestie van keuzes maken.
De gekruide biefstukken
Indirekt tot 30 graden
Direkt tot 48 graden
Het eind resultaat
Allereerst moeten de biefstukken niet te klein en zeker niet dun zijn. Minimaal 150 gram om een mooi resultaat te halen.
Ik kruid en zout de biefstuk van te voren omdat dit een lekkerder gekruid korstje geeft. Gebruik geen verse kruiden maar poeders de verse kruiden zullen toch verbranden tijdens de sear. Het van te voren kruiden en zouten geeft wat vocht op de biefstuk maar dit verdwijnt tijdens het verwarmen.
Stook de bbq op en zorg voor hete kolen aan 1 kant dicht onder het rooster. En laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Verwarm nu de biefstukken tot een kern van 30 graden. Nu zal ook het vocht al van de biefstuk verdwijnen.
Wanneer de kerntemperatuur bereikt is de biefstukken om en om grillen dicht op de kolen tot een kerntemperatuur van 48 graden.
Je kunt de biefstukken nu even laten rusten maar hierdoor wordt wel het korstje weer zachter, is dus een kwestie van keuzes maken.
De gekruide biefstukken

Indirekt tot 30 graden

Direkt tot 48 graden


Het eind resultaat
