- Berichten
- 836
Hoe lang duurt dat ongeveer tot de biefstuk op 30gr is ?
Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
El Fumarole zei:Als je een flinke lap biefstuk gewoon direct klaarmaakt, kun je in een paar minuutjes klaar zijn. Met heel mals vlees wat niet te dik is, is reverse sear helemaal niet nodig. Ik gebruik die methodiek alleen bij vrij dikke stukken, zoals een 5 cm dikke ribeye ofzo van een pond.
Als je een steak hebt van ca 3 centimeter dikte kun je die gewoon 2 minuten per kant op direct vuur geven. Na 1 minuut draai je dan (niet omdraaien, zelfde kant houden) een kwartslag voor een mooie grillruit. Dus ??n minuutje, kwartslag, weer ??n minuutje en de andere kant net zo. Dan is hij intern zo rond de 48 graden, dus rare, maar dat moet je checken met je metertje natuurlijk.
Als hij dan nog niet gaar is, kun je 'm indirect nog even laten liggen tot de gewenste kerntemperatuur.