Goedenavond allen,
Ik heb besloten om de huis/tuin/keuken Weber houtskool BBQ in te wisselen voor wat beters.
Inmiddels heb ik het forum al flink doorgespit maar ik blijf toch met wat vragen zitten. Zouden jullie me van advies willen voorzien?
Zelf neig ik naar een combinatie van twee BBQ’s. Een kamado BBQ en een gas BBQ voor het snel grillen of het grillen van groente indien de kamado voor slow cooking wordt gebruikt. Een groot voordeel van een gas BBQ is dat ze vaak beschikken over een extern gaspitje. Hoe zien jullie de toegevoegde waarde van een additionele gas BBQ? En zo ja, zijn er qua merken echt absolute go’s en no go’s?
Naar verwachting zullen de BBQ's ca. 2x per week gebruikt worden. Vaak met z’n tweeën, maar ook vaak met vrienden (groep max. 6 personen)
Inmiddels zijn er zoveel kamado BBQ’s dat ik door de bomen het bos niet mee zie. Van Arpe (coolblue), Basterd, Columbus, Grill Guru, Patton, tot de Masterbuild. Ik heb overigens wel een duidelijke voorkeur naar een grijs/zwarte BBQ.
Ook heb ik gekeken naar jonge occasions. Helaas is dit geen optie gebleken omdat bij alle merken de garantie vervalt bij doorverkoop.
M’n budget is ca. €1000.
Onderstaand m’n opties (tot nu toe):
Optie 1: €1000
Grill Guru medium/ Arpe Kamado Egg 47cm en een losse gas BBQ van bv. Barbecook.
Ik lees prima ervaringen over de Grill Guru en soortgelijke basic Kamado’s. Is een Basterd bijvoorbeeld écht beter dan een Grill Guru?
Optie 2: €975
Patton Kamado Premium Grill 21 en de Patton Patio Pro Chef 2+ Mat Grijs
Dit lijkt me een keurige opstelling. Zelfde merk, zelfde stijl. Hebben jullie ervaring met het merk Patton?
Optie 3: €1099
The Bastard Urban Medium compleet 2020 en geen extra BBQ op gas (maar misschien de Weber houden?)
Qua looks vind ik de Basterd Urban écht een absolute winnaar. Toch lees ik veel slechte ervaringen over de service van Basterd. Daardoor vraag ik me toch af of ik € 400/500 extra uit moet geven voor alleen maar looks.
Optie 4: €1200
Een getimmerde buitenkeuken met bv. een Bastard compact en een inbouw gas BBQ vind ik ook erg chique. Indien ik zou gaan voor een Basterd medium solo, vind ik het weer wat duur worden.
Ik wil jullie alvast bedanken voor het meedenken. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!
Ik heb besloten om de huis/tuin/keuken Weber houtskool BBQ in te wisselen voor wat beters.
Inmiddels heb ik het forum al flink doorgespit maar ik blijf toch met wat vragen zitten. Zouden jullie me van advies willen voorzien?
Zelf neig ik naar een combinatie van twee BBQ’s. Een kamado BBQ en een gas BBQ voor het snel grillen of het grillen van groente indien de kamado voor slow cooking wordt gebruikt. Een groot voordeel van een gas BBQ is dat ze vaak beschikken over een extern gaspitje. Hoe zien jullie de toegevoegde waarde van een additionele gas BBQ? En zo ja, zijn er qua merken echt absolute go’s en no go’s?
Naar verwachting zullen de BBQ's ca. 2x per week gebruikt worden. Vaak met z’n tweeën, maar ook vaak met vrienden (groep max. 6 personen)
Inmiddels zijn er zoveel kamado BBQ’s dat ik door de bomen het bos niet mee zie. Van Arpe (coolblue), Basterd, Columbus, Grill Guru, Patton, tot de Masterbuild. Ik heb overigens wel een duidelijke voorkeur naar een grijs/zwarte BBQ.
Ook heb ik gekeken naar jonge occasions. Helaas is dit geen optie gebleken omdat bij alle merken de garantie vervalt bij doorverkoop.
M’n budget is ca. €1000.
Onderstaand m’n opties (tot nu toe):
Optie 1: €1000
Grill Guru medium/ Arpe Kamado Egg 47cm en een losse gas BBQ van bv. Barbecook.
Ik lees prima ervaringen over de Grill Guru en soortgelijke basic Kamado’s. Is een Basterd bijvoorbeeld écht beter dan een Grill Guru?
Optie 2: €975
Patton Kamado Premium Grill 21 en de Patton Patio Pro Chef 2+ Mat Grijs
Dit lijkt me een keurige opstelling. Zelfde merk, zelfde stijl. Hebben jullie ervaring met het merk Patton?
Optie 3: €1099
The Bastard Urban Medium compleet 2020 en geen extra BBQ op gas (maar misschien de Weber houden?)
Qua looks vind ik de Basterd Urban écht een absolute winnaar. Toch lees ik veel slechte ervaringen over de service van Basterd. Daardoor vraag ik me toch af of ik € 400/500 extra uit moet geven voor alleen maar looks.
Optie 4: €1200
Een getimmerde buitenkeuken met bv. een Bastard compact en een inbouw gas BBQ vind ik ook erg chique. Indien ik zou gaan voor een Basterd medium solo, vind ik het weer wat duur worden.
Ik wil jullie alvast bedanken voor het meedenken. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!