- Berichten
- 1.417
Goedemiddag Q-ers 
Vandaag had ik de befaamde kippie op de planning staan, nouja de vrouw wou kip en ik wou er wat leuks van maken dus hierbij mijn Beer can chicken.
Mixje gemaakt van honing, appel kersensap, sojasaus en deze ingespoten.
(Had gelezen dat dit bij sommige goed was bevallen.)
Kipje licht ingesmeerd met olijfolie
Ik heb zelf een kruidenmixje gemaakt van het volgende;
zwarte pepper, zout, paprikapoeder, bastardsuiker, vleugje kruidnagel, uienpoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder.
Kip ingesmeerd met de mix en deels onderhuids.
Nog wat italiaanse kruiden erop gewoon omdat het kan
lekker radler biertje voor de helft opgedronken vervolgens de kip in de houder op het blikje gezet en wat rookhout toegevoegd. ( was lekker voor het velletje )
na zo'n 75 minuten was de kerntemperatuur 72 graden en heb ik hem binnen te rusten gelegd gewikkeld in folie het was pas 15:30 was beetje voorbarig met de planning.
Om 17:00 heerlijk opgepeuzeld met couscous en wat paprika en aubergine die ik daarna nog maar ben gaan grillen
Al met al was het voor ons een heel geslaagd kippetje en zeker voor herhaling vatbaar.
Mijn blikje radler zat nog gewoon half vol daar is amper iets van verdampt maar dat komt denk ik omdat ik mijn moon plates gebruikt heb?
Hij was alles behalve droog dus denk dat ik het de volgende keer weer zo doe.

Vandaag had ik de befaamde kippie op de planning staan, nouja de vrouw wou kip en ik wou er wat leuks van maken dus hierbij mijn Beer can chicken.
Mixje gemaakt van honing, appel kersensap, sojasaus en deze ingespoten.
(Had gelezen dat dit bij sommige goed was bevallen.)
Kipje licht ingesmeerd met olijfolie
Ik heb zelf een kruidenmixje gemaakt van het volgende;
zwarte pepper, zout, paprikapoeder, bastardsuiker, vleugje kruidnagel, uienpoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder.
Kip ingesmeerd met de mix en deels onderhuids.
Nog wat italiaanse kruiden erop gewoon omdat het kan

lekker radler biertje voor de helft opgedronken vervolgens de kip in de houder op het blikje gezet en wat rookhout toegevoegd. ( was lekker voor het velletje )
na zo'n 75 minuten was de kerntemperatuur 72 graden en heb ik hem binnen te rusten gelegd gewikkeld in folie het was pas 15:30 was beetje voorbarig met de planning.
Om 17:00 heerlijk opgepeuzeld met couscous en wat paprika en aubergine die ik daarna nog maar ben gaan grillen

Al met al was het voor ons een heel geslaagd kippetje en zeker voor herhaling vatbaar.
Mijn blikje radler zat nog gewoon half vol daar is amper iets van verdampt maar dat komt denk ik omdat ik mijn moon plates gebruikt heb?
Hij was alles behalve droog dus denk dat ik het de volgende keer weer zo doe.