BasBQ
Beef en Steak

Beer can chicken

 
 

V-iwaarden

Vuurmaker
Berichten
65
Vandaag stond er een beer can chicken op het programma. M’n schoonvader wilde dit graag eens eten en dan zijn we niet te beroerd om dit voor hem te maken. We hebben hiervoor het recept van BGE gebruikt met als laatste toevoeging wat bbq saus toen de kip bijna klaar was. Het velletje viel me wat tegen dit keer, was niet heel knapperig maar verder was de smaak erg goed. (Vanwege de extra kippenpoten hebben we de onderstaande ingrediënten verdubbeld)
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el zout
  • 2 volle el paprikapoeder
  • 3 volle el donkere basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 volle tl uienpoeder
  • 1 volle tl komijnpoeder
  • 1 volle tl knoflookpoeder

331A66CC-DD82-4111-AC6D-36CBD88C6412.jpeg


C51D51A7-EB99-49AC-92C1-BD1D4B0C34BC.jpeg
 
👍 🔥 Lekker hoor zo een BCC!!, ook paar keer zo gemaakt, beviel ons ook goed. Was ie lekker sappig?👍🔥
 
Dat ziet er goed uit. Jammer van het vel, maar het zal vast wel gesmaakt hebben. Welkom bij de tokkies
 
kip van de bbq is altijd lekker. je schoonvader weet wat lekker is
gefeliciteerd met je sticker
 
Ziet er goed uit hoor! Gefeliciteerd met je tokkie!
 
Gracias met de tokkie award. Chicky staat er mooi bij
 
Mooie kip op een blikkie, ziet er smakelijk uit en als je je velletje wat knapperiger wil hebben moet je denk wat warmer stoken ± 180 gr .C .
Ik maak ze meestal op 125 gr en heb dan ook geen knapperig vel (eten we toch niet op) maar wel heerlijk sappig en mals vlees. ;)
 
Lekker chick heb je daar op de Q staan. Die ziet er goed uit. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan