- Berichten
- 232
Gister hadden we eters. Het zou goed weer worden, dus het eten zou van de BBQ komen. En de eerste keer Pulled Porc stond al enige tijd op het lijstje. Dus dat zou het worden. Broodje Pulled Porc! Maar ja, eerste keer, stel dat het mislukt. Nou weet je wat zei ik tegen me meisje, "We doen een br. hamburger met pulled porc!" En als ik het zo schrijf zou je denken mwah is dat nou zo speciaal? Nou, al zeg ik het zelf, het werd me toch een heerlijk maaltje.....
Ik had opzich de lat redelijk hoog gelegd. Doelstelling: Alles zelf maken. Vrijdag avond begonnen met de pulled porc, zie dit linkje > Pulled Porc van de Joe
Nadat het vlees op de Joe lag, ben ik het deeg gaan maken voor de brioche. Donderdag kwam ik het broodje tegen van @smokey_jaap
En dat broodje zag er toch goed uit, die moest het worden. En ik moet zeggen dat is best gelukt.


Tijdens het rijzen heb ik de burgers gemaakt. Het gehakt vermengd met kruiden en dergelijke, waarna ik zes even zware ballen van gevormd had, zo'n 150gr per stuk. In de pers, ingepakt en in de koelkast gelegd. Bij de pulled porc hoort natuurlijk ook een lekkere Colewsla. Dus ook die voorbereid. Zo'n drie kwartier voor het eten heb ik nog wat uien gekarameliseerd, nadat deze redelijk gereed waren gingen de burgers erop. In de tussen hadden we wat friet in de airfryer gedaan. Als laatst de cheddar en de bacon op de burgers. Toen werd het tijd voor de opmaak. De broodjes opengesneden, nog even op de Joe, wat sla op het onderste deel van het brioche. Burger erop. Daarna de Pulled Porc met de homemade BBQ saus, en als laatst de uitjes. Het bovenste deel van het broodje erop. Om het af te maken een saté prikker erdoor heen. De frietjes en de colewsla ernaast. Als kers op de taart een heerlijke Straffe Hendrik erbij...


Niet alleen de presentatie werd gewaardeerd, maar ook de smaak! We hebben heerlijk zitten smikkelen met ze alle.
Ik had opzich de lat redelijk hoog gelegd. Doelstelling: Alles zelf maken. Vrijdag avond begonnen met de pulled porc, zie dit linkje > Pulled Porc van de Joe
Nadat het vlees op de Joe lag, ben ik het deeg gaan maken voor de brioche. Donderdag kwam ik het broodje tegen van @smokey_jaap
En dat broodje zag er toch goed uit, die moest het worden. En ik moet zeggen dat is best gelukt.


Tijdens het rijzen heb ik de burgers gemaakt. Het gehakt vermengd met kruiden en dergelijke, waarna ik zes even zware ballen van gevormd had, zo'n 150gr per stuk. In de pers, ingepakt en in de koelkast gelegd. Bij de pulled porc hoort natuurlijk ook een lekkere Colewsla. Dus ook die voorbereid. Zo'n drie kwartier voor het eten heb ik nog wat uien gekarameliseerd, nadat deze redelijk gereed waren gingen de burgers erop. In de tussen hadden we wat friet in de airfryer gedaan. Als laatst de cheddar en de bacon op de burgers. Toen werd het tijd voor de opmaak. De broodjes opengesneden, nog even op de Joe, wat sla op het onderste deel van het brioche. Burger erop. Daarna de Pulled Porc met de homemade BBQ saus, en als laatst de uitjes. Het bovenste deel van het broodje erop. Om het af te maken een saté prikker erdoor heen. De frietjes en de colewsla ernaast. Als kers op de taart een heerlijke Straffe Hendrik erbij...


Niet alleen de presentatie werd gewaardeerd, maar ook de smaak! We hebben heerlijk zitten smikkelen met ze alle.