- Berichten
- 33
Ja ja sorry..kon het niet laten dit met jullie te delen 
De beenham en rub bij forum sponsers gehaald
Paar rookblokjes, 160gr indirect en kern van 62,8grC als target, volgens recept van Noskos na 45 min elk kwartier insmeren met honing/mosterd/appelsap glace. 10min rusten en de beenham was spot-on
Asperges is een oud recept van toen ik nog ik de keuken werkte, asperges schillen. Alleen de schillen opzetten met koud water, zout en foulie (foulie was lastig te vinden dit jaar) net aan de kook brengen en van het fornuis halen. Schillen verwijderen (anders word het bitter) vocht aan de kook brengen en afschuimen van stollende eiwitten. In dit vocht kook je vervolgens de asperges beetgaar (andante) .. asperges terug koelen en in de koelkast bewaren, dan is het bij opdienen eenvoudig asperges vocht verwarmen en daarna de asperges er kort in om op te warmen. Ik had de asperges gisteren overdag vast voorbereid.
Hollandaise saus is tegenwoordig eenvoudig met de staafmixer https://miljuschka.nl/zelf-snelle-hollandaisesaus-maken/
Alles voorbereid.. boter verwarmen, eieren scheiden etc en bij de laatste minuten van de rusttijd van de beenham de hollandaisesaus gemaakt.
Helaas waren krieltjes niet te vinden dus toen maar eenvoudig asrdappelkroketjes.
De Beenham ! Man oh man ..heerlijk sappig met lichte rook smaak, samen met de asperges en hollandaisesaus een feest.
Ok ok toetje toe... huisgemaakte Crème Brulee

De beenham en rub bij forum sponsers gehaald
Paar rookblokjes, 160gr indirect en kern van 62,8grC als target, volgens recept van Noskos na 45 min elk kwartier insmeren met honing/mosterd/appelsap glace. 10min rusten en de beenham was spot-on

Asperges is een oud recept van toen ik nog ik de keuken werkte, asperges schillen. Alleen de schillen opzetten met koud water, zout en foulie (foulie was lastig te vinden dit jaar) net aan de kook brengen en van het fornuis halen. Schillen verwijderen (anders word het bitter) vocht aan de kook brengen en afschuimen van stollende eiwitten. In dit vocht kook je vervolgens de asperges beetgaar (andante) .. asperges terug koelen en in de koelkast bewaren, dan is het bij opdienen eenvoudig asperges vocht verwarmen en daarna de asperges er kort in om op te warmen. Ik had de asperges gisteren overdag vast voorbereid.
Hollandaise saus is tegenwoordig eenvoudig met de staafmixer https://miljuschka.nl/zelf-snelle-hollandaisesaus-maken/
Alles voorbereid.. boter verwarmen, eieren scheiden etc en bij de laatste minuten van de rusttijd van de beenham de hollandaisesaus gemaakt.
Helaas waren krieltjes niet te vinden dus toen maar eenvoudig asrdappelkroketjes.
De Beenham ! Man oh man ..heerlijk sappig met lichte rook smaak, samen met de asperges en hollandaisesaus een feest.
Ok ok toetje toe... huisgemaakte Crème Brulee
