- Berichten
- 1.899
Vorige week kreeg ik een mega stuk vlees cadeau. De Beefhammer. Ik had de bereiding al eens langs zien komen en heb @Bram1981 ook om wat tips gevraagd. Bedankt daar nog voor. Is een redelijk lange run. Besloten om niet te veel gekkigheid te doen en het voornamelijk bij PeZo te houden. De avond te voren het vlees geïnjecteerd met runderfond en ingebonden.
De volgende ochtend de Q opgestart op 120 graden en nadat het vlees een laagje PeZo heeft gehad het op het rooster gezet. Het bot kwam precies uit in de topvent. Wat hickory voor de rook op de kolen en deksel dicht.
Hierna had ik mooi tijd om de mopsaus te maken. Beetje water, worsestershire saus, wat rub en een klontje boter.
Na een uur het vlees voor de eerste keer gemopt. Pannetje naast het vlees gezet en op naar de volgende mop. (Boodschappenlijst: kleiner saus pannetje).
Dit 4 keer herhaald.
Toen de kern de 70c bereikt had heb ik het merg uit het bot proberen te halen. Een gedeelte was gesmolten dus kon zo in een kommetje gegoten worden. Dat hebben we later nog nodig. De hammer goed ingepakt met het laatste beetje van de mopsaus.
Op naar de 92c en dan de priktest. Nadat de hammer ingepakt was had hij niet heel lang nodig om de goede kerntemperatuur te bereiken. Daarna mocht ie uit zijn aluminium jasje en heb ik hem ingesmeerd met een BBQsaus om hem vervolgens weer 45 minuten op het rooster te plaatsen.
Na 45 minuten mocht de Hammer van het rooster af en mocht ie gaan rusten en bijkomen van zo'n lange dag.
Conclusie: leuk om te maken. Smaakte heerlijk. Helaas iets te droog uitgevallen wat erg jammer was. Leuk om te doen? Ja. Zou ik het nog een keer doen? Nee. Kan wel van de bucketlist af.
Bedankt voor het lezen.
De volgende ochtend de Q opgestart op 120 graden en nadat het vlees een laagje PeZo heeft gehad het op het rooster gezet. Het bot kwam precies uit in de topvent. Wat hickory voor de rook op de kolen en deksel dicht.
Hierna had ik mooi tijd om de mopsaus te maken. Beetje water, worsestershire saus, wat rub en een klontje boter.
Na een uur het vlees voor de eerste keer gemopt. Pannetje naast het vlees gezet en op naar de volgende mop. (Boodschappenlijst: kleiner saus pannetje).
Dit 4 keer herhaald.
Toen de kern de 70c bereikt had heb ik het merg uit het bot proberen te halen. Een gedeelte was gesmolten dus kon zo in een kommetje gegoten worden. Dat hebben we later nog nodig. De hammer goed ingepakt met het laatste beetje van de mopsaus.
Op naar de 92c en dan de priktest. Nadat de hammer ingepakt was had hij niet heel lang nodig om de goede kerntemperatuur te bereiken. Daarna mocht ie uit zijn aluminium jasje en heb ik hem ingesmeerd met een BBQsaus om hem vervolgens weer 45 minuten op het rooster te plaatsen.
Na 45 minuten mocht de Hammer van het rooster af en mocht ie gaan rusten en bijkomen van zo'n lange dag.
Conclusie: leuk om te maken. Smaakte heerlijk. Helaas iets te droog uitgevallen wat erg jammer was. Leuk om te doen? Ja. Zou ik het nog een keer doen? Nee. Kan wel van de bucketlist af.
Bedankt voor het lezen.