- Berichten
- 405
In de vriezer had ik nog een mooi stukje Beef Ribs liggen, donderdag ochtend eruit gehaald om langzaam te laten ontdooien, en dan is vandaag de dag daar.
vlies eraf halen, meeste vet eraf snijden en dan in de rub, nu is het bij Beef Ribs naar mijn idee altijd Less is More, dus alleen Grof Zeezout en peper erop.
Q aangestokenen drie mooie blokken rook hout erin, 2 stuks eiken en 1 stuk hickory. Rund mag wel wat zware rook hebben
en dan begint het lange wachten, 4 uurtjes lekker laten roken, en na die tijd had ik ook een mooie bark en kleur op het vlees
kern temp was nu 67 graden, inpakken maar en op naar 93 graden
Na twee uurtjes ingepakt te hebben gelegen heb ik de doel temperatuur bereikt, even geprikt hier en daar, voelde aan als boter.
even laten uitdampen en na 10 minuten weer inpakken en voor een uur weg leggen
Klaar om te rusten onder een handdoek, dichtvouwen maar het alu
En dan uitpakken en aansnijden maar
En dan heerlijk smikkelen maar! Resultaat was top, boter zacht en mals en super sappig.
vlies eraf halen, meeste vet eraf snijden en dan in de rub, nu is het bij Beef Ribs naar mijn idee altijd Less is More, dus alleen Grof Zeezout en peper erop.
Q aangestokenen drie mooie blokken rook hout erin, 2 stuks eiken en 1 stuk hickory. Rund mag wel wat zware rook hebben
en dan begint het lange wachten, 4 uurtjes lekker laten roken, en na die tijd had ik ook een mooie bark en kleur op het vlees
kern temp was nu 67 graden, inpakken maar en op naar 93 graden
Na twee uurtjes ingepakt te hebben gelegen heb ik de doel temperatuur bereikt, even geprikt hier en daar, voelde aan als boter.
even laten uitdampen en na 10 minuten weer inpakken en voor een uur weg leggen
Klaar om te rusten onder een handdoek, dichtvouwen maar het alu
En dan uitpakken en aansnijden maar
En dan heerlijk smikkelen maar! Resultaat was top, boter zacht en mals en super sappig.