BasBQ
Beef en Steak

Beef (Short) Ribs

 
 
 

Martijn van den Berg

Stoker
Berichten
405
In de vriezer had ik nog een mooi stukje Beef Ribs liggen, donderdag ochtend eruit gehaald om langzaam te laten ontdooien, en dan is vandaag de dag daar.
vlies eraf halen, meeste vet eraf snijden en dan in de rub, nu is het bij Beef Ribs naar mijn idee altijd Less is More, dus alleen Grof Zeezout en peper erop.

Q aangestokenen drie mooie blokken rook hout erin, 2 stuks eiken en 1 stuk hickory. Rund mag wel wat zware rook hebben

7C9F534D-CF6C-43E5-8D38-167E3822059A.jpeg


en dan begint het lange wachten, 4 uurtjes lekker laten roken, en na die tijd had ik ook een mooie bark en kleur op het vlees

E0E33C6D-DE53-4D1C-A15A-7762258D1568.jpeg

kern temp was nu 67 graden, inpakken maar en op naar 93 graden

2A6D4944-BC62-4670-B3DE-8020F3E14290.jpeg

Na twee uurtjes ingepakt te hebben gelegen heb ik de doel temperatuur bereikt, even geprikt hier en daar, voelde aan als boter.

78285265-8994-4AC8-B52F-91229E7CFF9B.jpeg


even laten uitdampen en na 10 minuten weer inpakken en voor een uur weg leggen

Klaar om te rusten onder een handdoek, dichtvouwen maar het alu

D0900D4B-F95A-4024-960C-CA2E85B14334.jpeg


En dan uitpakken en aansnijden maar
D89E4275-6888-4E9E-A43D-8D263FBB67E9.jpeg

DA969577-38A9-41D9-8C68-3DEB4B5DF14F.jpeg

0EC3B3F8-B78A-422A-8A2B-C205F0802CDC.jpeg

En dan heerlijk smikkelen maar! Resultaat was top, boter zacht en mals en super sappig.
 
Ik moet er dringend eens aan beginnen. Heerlijk stukje vlees en een geslaagde sessie.
 
Een van mijn favoriete gerechten. Ze zien er goed uit, mooie rookring! Volgende week zondag staat het hier ook weer op het menu heb nog 2 stukken in de vrieser, 1tje van 3 kg en 1tje van 2 kg
 
Mooi verhaal en super resultaat. Dat zal zeker smikkelen zijn geweest.
 
Ziet er smakelijk uit! Heb ook nog een mooi stuk liggen, dit spoort me wel aan daar niet te lang mee te wachten
 
Ziet er erg lekker uit! Ik ga deze binnenkort eens bestellen/halen om uiteraard een low en slow sessie op de BBQ te doen.
 
Zo, die zijn mooi gelukt. Dat was genieten, denk ik.
 
Botjes mooi schoon.
Goed gelukt.
Toppertje
 
Lekkere ribs. Zien er goed uit. Geen ingewikkelde rubs of injecties. Puur vlees.
Toch mijn vakantie geld eens wagen aan z'n graan gevoed stuk beefribs.
 
Erg mooie short ribs, en ik deel je mening alleen PeZo, of populair gezegd een Dalmatian Rub, meer heeft het niet nodig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan