NielsNH
Vuurmaker
- Berichten
- 76
Mijn nieuwe GMG Ledge Prime Plus stond al een paar dagen te blinken in de tuin, dus dit weekend was het hoog tijd om hem in gebruik te nemen. Ik wilde het nog niet te moeilijk maken, dus gekozen voor beef jerky.
Hiervoor heb ik een stuk chateaubriand van 500 g gebruikt. Dit heb ik even ingevroren om de plakjes netjes te kunnen snijden. Daarna 3 uur vacuüm laten marineren in de koelkast.
Ingrediënten van de marinade:
Ik moet zeggen dat het resultaat zeker goed was. De whiskey flavor kwam er nog net voldoende door en er zat op het einde ook nog een pitje in. Zeker voor herhaling vatbaar!
PS: let niet op de rommel, de buitenkeuken is nog niet helemaal af.
Hiervoor heb ik een stuk chateaubriand van 500 g gebruikt. Dit heb ik even ingevroren om de plakjes netjes te kunnen snijden. Daarna 3 uur vacuüm laten marineren in de koelkast.
Ingrediënten van de marinade:
- 4 el cola
- 4 el whiskey
- 2 el vers sinaasappelsap
- 1 el zout
- 1 el peper
Ik moet zeggen dat het resultaat zeker goed was. De whiskey flavor kwam er nog net voldoende door en er zat op het einde ook nog een pitje in. Zeker voor herhaling vatbaar!
PS: let niet op de rommel, de buitenkeuken is nog niet helemaal af.
