- Berichten
- 287
Mijn zoon was jarig en werd 18. Door de Corona kon er geen feestje gehouden worden zoals we gewend zijn. Omdat mijn zoon mijn dankbaarste eter is lekker borrelhapjes op de bbq. Beef balls en Phillu cheese mushrooms. Ik had daarbij ook wat moinkballs en kippenvleugeltjes me een gemberglace uit het boek no worry’s van Jord Althuizen. Van die laatste had ik door het pokkenweer geen foto’s gemaakt.
grote champignons uitgehold, 250 gram steak, tot 45 graden gegrild op 200 graden, klein gesneden en een vulling gemaakt met een kruidenkaasje, klein gesneden augurk en geraspte cheddar en wat peper en zout. Daar vul je de champignons mee. Wat mini croutons er op en nog 20 min op 170 graden. De beefballs zijn kleine gehaktballetjes die eerst 20 min op 110 graden gegaard worden. Ondertussen maak je een beefbath met coca cola, bbqsaus, worchestershire saus en shiracha tabasco.
Na 20 minuten leg je de gehaktballetjes er in en laat je het nog eens 25 minuten sudderen. Daaroverheen een baconcrumble met een paprika aiol. Dit is gemaakt van 2 gegrilde paprika’s, je post zachtjes in 100 ml olie 6 tenen knofloo. Paprika ontvellen en met gepofte knoflook en olie in een blender. Dit doe je bij 250 gram mayo, lemen zest en sap er bij. Dat is een heerlijke dipsaus. We hebben toch een leuk feestje gehad!
grote champignons uitgehold, 250 gram steak, tot 45 graden gegrild op 200 graden, klein gesneden en een vulling gemaakt met een kruidenkaasje, klein gesneden augurk en geraspte cheddar en wat peper en zout. Daar vul je de champignons mee. Wat mini croutons er op en nog 20 min op 170 graden. De beefballs zijn kleine gehaktballetjes die eerst 20 min op 110 graden gegaard worden. Ondertussen maak je een beefbath met coca cola, bbqsaus, worchestershire saus en shiracha tabasco.
Na 20 minuten leg je de gehaktballetjes er in en laat je het nog eens 25 minuten sudderen. Daaroverheen een baconcrumble met een paprika aiol. Dit is gemaakt van 2 gegrilde paprika’s, je post zachtjes in 100 ml olie 6 tenen knofloo. Paprika ontvellen en met gepofte knoflook en olie in een blender. Dit doe je bij 250 gram mayo, lemen zest en sap er bij. Dat is een heerlijke dipsaus. We hebben toch een leuk feestje gehad!
Laatst bewerkt: