Beste Grillers,
Afgelopen zomer ben ik hier beland en heb ik zowaar een BCC bereid, compleet met de 'klassieke' dry rub.. Lekker pittig.
Nu ben ik gevraagd om met kerst de BCC nog eens te maken... Waarom ook niet?
Nu wil ik er een maken met een dry rub en de ander met verse kruiden (rozemarijn, tijm, salie etc.) als ik.huidje licht insmeer met olie dan wordt dit kippetje toch ook lekker bruin? Of is een dry rub van de q toch echt het lekkers?
Dan nog een andere beginnersvraag... Ik maak de kip niet thuis maar bij familie.. Die hebben een q zonder thermometer. Ik heb een ikea fantast. Hoe kan ik die gebruiken om de temp te checken in de q? Gewoon op de gril leggen? Of in een aardappel steken ofzo? En snoer onder deksel door naar buiten geleiden? Of thermometer gewoon door ventilatiegat in de deksel hangen ter indicatie?
Hoe zouden de doorgewinterde q ers dit aanpakke ?
Thnx!
Afgelopen zomer ben ik hier beland en heb ik zowaar een BCC bereid, compleet met de 'klassieke' dry rub.. Lekker pittig.
Nu ben ik gevraagd om met kerst de BCC nog eens te maken... Waarom ook niet?
Nu wil ik er een maken met een dry rub en de ander met verse kruiden (rozemarijn, tijm, salie etc.) als ik.huidje licht insmeer met olie dan wordt dit kippetje toch ook lekker bruin? Of is een dry rub van de q toch echt het lekkers?
Dan nog een andere beginnersvraag... Ik maak de kip niet thuis maar bij familie.. Die hebben een q zonder thermometer. Ik heb een ikea fantast. Hoe kan ik die gebruiken om de temp te checken in de q? Gewoon op de gril leggen? Of in een aardappel steken ofzo? En snoer onder deksel door naar buiten geleiden? Of thermometer gewoon door ventilatiegat in de deksel hangen ter indicatie?
Hoe zouden de doorgewinterde q ers dit aanpakke ?
Thnx!