- Berichten
- 29
Zo. Vandaag was het toch een weertje. Dus. We knallen een schouder van een lammetje op de kamado. Dat is voor mij de eerste keer. Maar.... toch proberen en met mijn ervaring met de meeste kooktechnieken moet dat toch lukken. Dus. Gisteren de schouder uit de DV gehaald. Zacht laten ontdooien. Nadien lekker met knoflookolie zout en Provençaalse kruiden gemarineerd. Vandaag de BBQ op temp. gebracht tot 170 graden.
De deflector er in. Dan zakt de temp sws nog wat. En mijn gewenste temp. was dan ook 150 graden. De schouder er op. En nu maar chillen. Kerntemp. op 90 graden. Duurde denk ik zo’n 3 uurtjes. Toen in gepakt in de folie. Want het was nog geen etenstijd. Daarna de Q wat een in temp laten zakken. Even 2 mootjes zalm in een aluminium bakje gedaan met een scheut olie. Op de zalm wat knoflookboter. En met een handje rookhout zacht laten garen. Net aan gaar. (Helaas geen foto van) tevens op een minder warme plek op mijn rooster de schouder er weer op. En die heerlijk na mijn zalmpje ontdaan van zijn bot. Super mals stukje vlees geworden mede door het vet wat in zo’n schouder zit.
Dus. Het was een heerlijk avondmaal.
Dus. Het was een heerlijk avondmaal.